Op stap met paps

 

 

Maartje: Waar je vaders blij mee maakt? Met goed eten, een lekker biertje en leuke mensen waarschijnlijk. Moet je hem vooral mee de hort op nemen, vindt-ie leuk.

 

Café Ter Marsch Rotterdam

Borrelen en dineren in Rotterdam tijdens Vaderdag? Café Ter Marsch, zonder twijfel. Je vindt het café aan Rotterdams bekendste straat, de Witte de Withstraat, waar dagjesmensen, hipsters en typische Rotterdammers doorheen kuieren. Bij Café Ter Marsch kun je de hele dag en avond blijven hangen op het terras, en naast de overheerlijke gerechten en lunches ook genieten van de uitgebreide selectie bieren, een mooi glas wijn of een cocktail.
 
 

Van ’t Spit Eindhoven & Breda

Het Amsterdamse kiprestaurant goes National! Wat begon in Amsterdam met een mini-menukaart (je kunt kiezen uit een hele of een halve kip, wel of geen friet en of je mayo of huisgemaakte appelmoes wilt), waarop al snel een tweede Amsterdamse vestiging volgde, gaat Van ’t Spit nu het land door! De jongste openingen van het rotsvaste, heerlijke concept, zijn die in Breda en in het bruisende Eindhoven.
 

Barley’s Biergarten, Arnhem

Kip van het spit, flammkuchen, Black Angus-burgers en slow cooked spareribs. Ofwel: voer voor mannen (en hier bij Franska, toch bijna allemaal vrouwen, lusten we er ook wel pap van). In Arnhem moet je bij Barley’s Biergarten [http://www.barleys-arnhem.nl] wezen, ook voor een biertje maar een puike gin-tonic draaien ze ook zo in elkaar.

 
 

Late bbq brunch @ Amstel Boathouse, Amsterdam

In Amsterdam en het idee de stad uit te willen? Daarvoor hoef je niet heel ver: aan het eind van de Rijnstraat, in de Rivierenbuurt, kun je op Vaderdag meer dan goed terecht bij het onlangs vernieuwde Amstel Boathouse. Vanaf 13:00 gaat de barbecue aan op het prachtige terras met uitzicht op de Amstel voor een late bbq brunch, bereid op de Black Bastard. Aan entertainment is gedacht (kids blij, vaders blij): de kleinsten kunnen zich als piraten verkleden en op zoek gaan naar een schat, kinderen met een minimaal twee zwemdiploma’s mogen suppen op de Amstel. De Vaderdag-bbq-brunch kost €22,50 per persoon. Moet je wel even reserveren.

 

P.S. Toch in Amsterdam en liever de gezelligheid van de binnenstad? Doe paps dan een plezier en neem hem nee naar de knapste sportsbar van het land. Lees hier

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.