Ben jij ook zo dol op de kerstsfeer, dan wil je hier logeren!

De een moet er niet aan denken, voor de ander kan het niet vroeg genoeg uit de mottenballen: kerstversiering. In dit hotel weten ze er wel raad mee.

 

 

In Huize Smit is de ongeschreven regel dat we op de eerste zaterdag na sinterklaas de kerstboom versieren. Onze dochter is dan chef decoratie en versiert de hele woonkamer met alles wat er voorhanden is. Ze is dol op de kerst en zou het liefst het hele jaar een versierde boom in huis hebben.

 

Juist voor deze echte fans is Hotel Hoog Holten de hemel van de kerstdecoratie. Ieder jaar wordt dit hotel al vroeg in november helemaal omgetoverd tot een spectaculair winterwonderland met duizenden lichtjes, ballen, levensgrote kerststallen en rendieren. Je weet gewoon niet waar je kijken moet, zoveel is er te zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Restaurant & Hotel Hoog Holten (@hoogholten)

 

Eigenaresse Hanneke van Kouwen versierde het hotel altijd zelf, maar toen ze Dirk Tolman leerde kennen, die het reclamebureau heeft dat de mooiste kerstcommercials maakt, liep het helemaal uit de hand. Ze vroeg hem om tips maar Dirk wilde het hotel graag zelf onder handen nemen. En sindsdien gaan ze in Holten ieder jaar helemaal los met tachtig kuub aan versiering: duizenden lampjes, ballen, veren, linten en guirlandes.

 

Dat is dus drie vrachtwagens vol! Uiteraard is er een levensgrote kerststal en een kerstman met een rendier.
Een versierteam van tien mensen inclusief een professionele bloemist en lichtspecialist, tovert het hotel in drie dagen om tot dit paradijs voor de echte kerstfans. De eetzaal, bibliotheek en feestzaal krijgen een eigen thema dat tot in detail wordt doorgevoerd. Want, zo zegt Hanneke, alles moet kloppen.

 

Na de feestdagen is het ook altijd een hele klus om de boel weer op orde te krijgen. De dames van de schoonmaak vinden het hele jaar door nog verdwaalde kerstballen en glitters terug. Inmiddels staat het hotel weer in volle kerstglorie te shinen en kun je hier boeken om al dat moois zo snel mogelijk te bekijken.
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit