Ben jij er ook zo eentje die van alles meesleept op vakantie?

 

In mijn familie word ik er hartelijk om uitgelachen want ik ben de controlfreak van het gezin als het gaat om koffers pakken als we op vakantie gaan.

 

 

 

Wie met mij op vakantie gaat kan niks gebeuren want ik trek alles wat jij vergat om in te pakken zomaar uit m’n koffer. Een slimme meid is op haar vakantie voorbereid, en zo is het maar net. Ik begin al met een lijstje zodat ik voor mezelf niks vergeet. Die lijstjes zijn hier in mijn gezin altijd voer voor hoongelach. Want mijn huisgenoten vinden het maar suf dat ik ze maak. Ik hoor ze al denken: je gaat toch niet voor het eerst op vakantie en hoeveel paar sokken heeft een mens nou nodig? Nou, ik heb niet zoveel paar sokken voor mezelf nodig, maar ik weet dat zij er te weinig meenemen en dan uiteindelijk bij mij komen bietsen.

 

Want zo gaat dat dus. Ik heb altijd een goed gevulde toilettas met shampoo, tandpasta en een deootje. Je wil niet weten hoe vaak ik ergens ben en er dan toch weer eentje met zijn hoofd om de deur hangt en vraagt: ‘Hé mam, jij hebt toch niet toevallig nog…’ Wat meestal gevolgd wordt door iets wat ik toch wel bij me heb. Scheermesjes, flosdraad of blarenpleisters…

 

You name it, I have it. Zo was ik een paar jaar geleden op familievakantie en ook daar was het inmiddels bekend dat ik van alles meesleep. Ja, we hebben Irene bij ons, dus dat komt wel goed, werd er al een beetje lacherig gedaan. Tot mijn neefje een gat in zijn hoofd viel en tante Irene zomaar een paar zwaluwstaartjes en een fles jodium uit haar tas toverde. Er zat zelfs nog ergens een snoepje voor de troost en tegen de tranen.

 

Ik zou willen dat ik niet zo controlfreakerig was, maar zo is de aard van het beestje nu eenmaal. En ik word er lekker rustig van als ik weet dat ik mijn zaakjes en mijn koffer in orde heb. Dus laat de vakantie maar weer beginnen. Ik ben er klaar voor.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit