Ben jij al aan het hamsteren?

 

Ben jij al aan het hamsteren geslagen nu het coronavirus wel erg dichtbij komt?

 

Gisteren moest ik even naar het Kruidvat voor shampoo, deo en gel. Maar toen ik door de winkel liep viel me iets op. Een heleboel klanten liepen meteen naar de schappen met zeep en handgel. Ze bleven daar een beetje dralen. Liepen nog een rondje door de winkel en weer terug naar de zeep. Het leek wel of ze ergens naar op zoek waren.

 

Waarom doen ze dat nou, dacht ik. Tot ik opeens iemand hoorde vragen of er nog desinfecterende zeep of handgel te krijgen was. Nee, zei de verkoopster, alles is op.

 

Toen viel bij mij het kwartje. Die zeep en handgel werden natuurlijk zoveel verkocht vanwege het coronavirus. Want tot op heden is het beste advies om vaak je handen te wassen en om desinfecterende handgel te gebruiken.

 

Opeens werd ik toch een beetje onrustig en gingen mijn gedachten met me aan de haal. Waar waren die handen geweest die mijn boodschappenmandje hadden gedragen? Hoewel ik niet van de smetvrezerige soort ben kreeg ik er gewoon de kriebels van. Opeens zag ik overal bacteriën krioelen.

 

Handgel, dacht ik, dat zou de oplossing zijn. Nu meteen. Dus op een drafje liep ik naar de concurrent van het Kruidvat en daar, onderin één van de kasten met de zeep lag in het onderste schap helemaal achterin nog een miniverpakking handgel. Ik moest zo ongeveer op mijn buik gaan liggen om ‘m te pakken, maar ik was gered!

 

Een beetje beschaamd liep ik naar de kassa om te vragen of er nog meer flesjes verkrijgbaar waren. Maar ook hier was alles op. Nergens meer te krijgen. Niet zo gek natuurlijk; mensen zijn kuddedieren…

 

Maar moest ik dan ook meteen blikken bruine bonen gaan hamsteren? En rijst, of rookworsten? Want wat nou als we in Huize Smit allemaal ziek zouden worden van het coronavirus? Wie doet dan de boodschappen?

 

Hoewel ik er eigenlijk niet aan toe wil geven vraag ik me af of ik nou de enige ben die inmiddels toch een beetje nerveus begint te worden?  Wat nou als de supermarkten straks leeg zijn en ik alleen nog maar rookworst kan kopen? Ik houd helemaal niet van rookworst. Toch maar een extra blik tomatensoep kopen dan? 

 

Laat ik me nou helemaal gek maken of ben jij stiekem ook al al aan het hamsteren geslagen? 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit