een beetje doe-het-zelf

& een beetje geduld

 

Willemijn: Mijn vader leeft helaas niet meer, wel in mijn gedachten natuurlijk, maar ik geef hem geen tastbare cadeaus meer. Sinds ik zelf kinderen heb gekregen, is er weer een nieuwe reden om Vaderdag te vieren. Maar waar doe ik, eh, doen de kinderen mijn man een plezier mee?

 

 

 

Dit groene cadeau uit Engeland vind ik echt een heel leuke vondst.

 

Twintig jaar geleden ontsproot het idee voor The Gluttonous Gardener (gulzige tuinier) uit het hoofd van oprichter Ned Trier, die tijdens een ritje om een plant af te leveren bij een cliënt, weer in de file terechtkwam.  

 

Hij en de zijnen versturen nu mooi in kratten verpakte tuinplanten over de hele wereld per post vanuit Londen, die worden gekweekt bij ‘Orchard cottage’ in het Engelse Berkshire. Niet zomaar planten, maar planten die cadeau gegeven kunnen worden precies op de datum van een bijzondere gebeurtenis, zoals geboorte, huwelijk of zoals dit weekend: Vaderdag. Het zijn voornamelijk vruchtdragende planten zoals wijnranken, olijfboompjes of granaatappel, die alleen maar mooier worden naarmate ze ouder worden en waarvan de vaders de heerlijkste dranken en olie kunnen brouwen. Een boom ter herinnering en viering, met een jaarlijks terugkerende oogst om samen van te genieten!

 

Zelf een biologisch gekweekte plant bij een goede kweker of tuincentrum in Nederland kopen, is natuurlijk ook een goed alternatief: strik erom, een lieve tekening eraan en klaar is Kees. Of Keesje.

 

En verras vader dan ook nog met deze heerlijke wentelteefjes als ontbijt en zijn dag kan niet meer stuk! De lat ligt volgend jaar dan wel een beetje hoger…

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Beeld: www.glut.co.uk Portret: Marloes Bosch