Ouderwets lekkere wentel­teefjes

 

Oud wit brood over en weet je niet wat je ermee moet? Dan maak je er toch lekkere wentelteefjes van? Goed als ontbijt of toet én altijd lekker!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit heb je nodig

  • 1 groot ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 ml melk
  • 8 sneetjes wit brood
  • 50 g boter
  • (poeder)suiker
  • 150 g blauwe bessen

 

Zo maak je het
Klop het ei in een diepe schaal. Voeg hierbij de kaneel en melk toe en roer het mengsel. Haal de korstjes van het brood af en doop de broodjes in het mengsel. Stapel de sneetjes brood op elkaar op een bord en giet het resterende mengsel over de stapel. Laat 5 minuten intrekken tot de sneetjes allemaal doorweekt zijn.
Verhit intussen de boter in een koekenpan. Bak de sneetjes tot ze goudbruin zijn. Draai de broodjes tijdens het bakken regelmatig om.
Serveer de wentelteefjes met wat blauwe bessen, kaneel en (poeder)suiker.

 

Tip: hartige variant
Voor een hartige variant kun je wentelteefjes maken met roomkaas en cherrytomaatjes. Ook wentelteefjes met seranoham of kipreepjes zijn erg lekker.

 

Eet smakelijk!