5 nieuwtjes uit The Big Apple

 

Maartje: Door de week de stad van mannen in pak en hoge hakken onder mantelpakjes. In het weekend de stad waar iedere dag op een nieuw adres te tafelen valt. Never a dull moment in New York en deze vijf zijn de heetste nieuwtjes om te gaan testen.

 

Pig Bleecker en Pig Beach: BBQ-tijd

In Brooklyn zat al even het zeer geliefde Pig Beach, een barbecuerestaurant dat zich niet aan het barbecueseizoen houdt maar dat met de seizoenen meekookt. En nu opende op Manhattan een nieuwe van de Pig-club: Pig Bleecker. Het laat zich raden waar je het restaurant vinden kunt (het antwoord is Bleeckerstreet, een bekende straat in Soho). Ook hier ligt de focus op barbecuegerechten, maar dan wel op een zogenoemde ‘fine dining’-manier. Chiquer dan de bekende worst en burgers zonder de barbecueprincipes te verloochenen. Denk aan een double-patty-burger with fries, gehaktballetjes met gerookte mozzarella en veel gerookte vleessoorten.

 

The Campbell: Zien en gezien worden

A little bird told us dat een restaurantplek in Grand Central in New York huurders een luttele 1,1 miljoen dollar kost. Daarvoor moet nogal wat omzet gedraaid worden en het is dan ook niet heel verrassend dat het nieuwste restaurant dat de uitdaging aangaat, niet goedkoop is. Restaurant The Campbell werd een elegant restaurant met een grote bar en hoge spiegels – kijken en bekeken worden is het credo. Aanrader: sla de dure gerechten over en ga aan de bar zitten voor een (eveneens dure) cocktail.

 

Norman: Puur

De Nordic keuken is ‘aan’, niet alleen in Europa, ook in New York hebben de pure gerechten hun weg naar de restaurants gevonden. De nieuwste in die categorie is Norman, bestierd door twee Scandinavische chefs. Dat is opvallend, ja, want zoveel zijn er daarvan nog niet in New York. Nog veel opvallender is het 23.000 vierkante meter tellende pand in Greenpoint waarin ze de zaak inrichtten. Overdag wordt er in Norman een gezond ontbijt geserveerd, zoals geitenyoghurt met peer en blauwe bessen. Tijdens de lunch is er krab op toast, soep en eendenlever maar ‘s avonds gaan de mannen pas echt los met veel vis, groenten en bijzondere vleesgerechten.

 

Sunday In Brooklyn: Smullen

Het kleine Sunday in Brooklyn is een ambitieus, laagdrempelig café-restaurant met de drive om zo min mogelijk verspilling te veroorzaken. Daarnaast is het een plaatje van een plekje en zijn de gerechten – een klein plateau met een selectie hapjes, zoals steak tartaar met radijs, wilde paddenstoelen en kaas, of een hele geroosterde kip – om te smullen.

 

1 Hotel: Eco-friendly

Het meest bijzondere aan het nieuwe 1 Hotel in Brooklyn, aan de voet van de Brooklyn Bridge, is de liefde voor de natuur. Dat merk je niet alleen (als je even doorgraaft) aan hun eco-friendly manier van ondernemen; overal in het hotel zie je de natuur terug (er is onder andere een verticale tuin in de prachtige, verder vrij rustige lobby, je weet wel, zo’n groene muur). Het water in iedere kamer wordt gefilterd, alle badproducten zijn duurzaam en de matrassen gemaakt van hennep zijn fantastisch. Honden zijn welkom, het hotel-restaurant maakt iedere avond een aangepast menu op basis van wat lokaal voorhanden is en voor de inrichting werd samengewerkt met lokale designers. Aan de voet van de Brooklyn Bridge zei je? Yes. Wat betekent dat je in de wijk Dumbo logeert, een wijk die veel meer bekend staat om zijn goede woonvoorzieningen dan om de hoeveelheid aan uitgaansgelegenheden. Laat dat je echter niet afschrikken. De buurt is prachtig, het uitzicht op Manhattan is fenomenaal, er loopt een metro van het hotel zo downtown Manhattan in, en als je naar Williamsburg of Greenpoint wilt, neem dan de East River Ferry – twee vliegen in een klap: vervoer én een prachtig ritje (en dat voor tweeënhalve dollar).

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.