‘Bed & Breakfast’ begint vanavond weer bij Omroep Max

 

Zit jij er vanavond ook weer klaar voor? Bed & Breakfast van Omroep Max start met een nieuw seizoen. En wat kunnen ze zeuren hè, die gasten

 

Meer dan een miljoen kijkers per aflevering van dit tv-programma waarin eigenlijk vrij weinig gebeurt. Ik vind het elke keer weer hilarisch om te zien hoe drie B&B-eigenaren die bij elkaar gaan logeren de boel soms zo enorm af kunnen katten.

 

Een eigenaar die zijn hele ziel en zaligheid in de inrichting van zijn domein heeft gestoken wordt genadeloos afgeserveerd. Het bed is te hard, er zit een spleet tussen de matrassen of kleur van de badmat past niet bij die van de tegeltjes. Er is altijd wel iets te zaniken. Maar dat noemen ze dan in vaktermen ‘verbeterpunten’. Jaaaa, ja…

 

De ene eigenaar zegt gewoon recht voor zijn raap wat ‘m niet bevalt, de ander heeft daar wat meer woorden voor nodig. Maar het blijft leuk om naar te kijken. Kneuterigheid ten top en blijkbaar heel herkenbaar, want als ik ergens een nachtje mag slapen ga ik ook als eerste op het bed zitten om te checken of het lekker ligt. En ook ik erger met mateloos aan een spleet tussen de matrassen of een toiletrol die niet blijft hangen waar ie hoort. Niets menselijks is ons dus vreemd.

 

Ik ben benieuwd waar ze vanavond terechtkomen. Kijk je ook?

 

Bed & Breakfast, Omroep Max 20.30 uur, NPO1

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit