Bankhangen of bankdrukken?

 

Soms komen er van die onderzoekjes voorbij waar ik wel erg om moet lachen.Ten eerste omdat ik me afvraag waarom we dat willen weten. En ten tweede omdat ik me afvraag wie ze voor deze onderzoekjes ondervraagd hebben.

 

Hier is er weer zo eentje: de Emotional Shopping Index (alleen de naam vind ik al geinig) is een onderzoek naar het shopgedrag onder duizend Nederlandse consumenten. Hoe komen ze toch aan die mensen? Ik word nooit benaderd en ik shop me een versuffing.

 

Anyway, uit het onderzoek blijkt dat drieëntwintig procent van de Nederlandse mannen meer geld uitgeeft aan sportkleding dan aan het sporten zelf. Dus al die fitte kerels in trainingspakken die ik om me heen zie, lopen de boel een beetje te foppen? Gaan die dan helemaal niet buiten hardlopen of naar de sportschool? Zijn ze kampioen bankhangen in plaats van bankdrukken? 

 

Ik lees in datzelfde onderzoekje dat ook mannen best een beetje zenuwachtig worden als het zonnetje feller wordt en de zomervakantie dichterbij komt. Niet alleen vrouwen willen met een killerbody aan de branding verschijnen. Mannen kunnen er blijkbaar ook wat van. Dat het hen wel gaat lukken om summerproof op vakantie te gaan, zien zij veel rooskleuriger in dan vrouwen. De heren durven zelfs rustig hun zwembroek een maatje kleiner te kopen dan dat ze op dit moment dragen. Zeventien procent koopt daarom zelfs veel te kleine kleding.

 

Geen wonder dat ik af en toe op het strand een enorme man met zo’n heel grote buik in een veel te klein zwembroekje zie lopen. Maar zo’n grote meneer heeft blijkbaar een heel zonnig karakter en denkt ieder jaar weer dat zijn buik (en het benodigde zwembroekje) kleiner wordt.

 

Vrouwen staan wat dat betreft wat meer met twee beentjes op de grond. Maar zes procent van de dames koopt kleding in een kleinere maat. Met een kast vol te kleine miskopen ben ik zeker door schade en schande wijs geworden. En jij?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit