Bakkers klaar? Kijken maar!

 

Het is zover! Vandaag start de eerste aflevering van Heel Holland Bakt. 

 

Het tijdstip van uitzenden is wel wat later dan iedereen gewend is, maar dat is gelukkig maar één keer vanwege de finale van Maestro. Alle andere afleveringen vanaf volgende week zijn weer op de gewone tijd, zodat ook hele gezinnen weer gezellig samen op de bank kunnen zitten kijken. Natuurlijk hopen wij dat iedereen met evenveel plezier kijkt als wij hebben gehad tijdens het maken.

 

 

De  eerste aflevering van dit seizoen is trouwens weer anders dan vorig jaar, toen er meer dan vijfhonderd bakkers in de rij stonden in de hoop om bij de laatste tien uitverkorenen terecht te komen.  We beginnen dit seizoen met een braderie met vijftig kandidaten, kiezen daar de beste twintig bakkers uit, die later de strijd aangaan met elkaar om een plaats te verdienen in de tent. Die twintig bakkers worden op bakkamp gestuurd in Oisterwijk. Ze moeten bakken, krijgen een masterclass van Robert en van mij, we testen ze op hun kennis en kunde en daarna kiezen we uit al die opdrachten, die trouwens twee dagen duren, de tien beste thuisbakkers die de tent in mogen.

 

Nog een verandering dit jaar is het napraatprogramma op woensdagavond, Doorbakken. Vorig jaar nog was het André die het programma Smaakt naar meer presenteerde maar dit jaar wordt het een nieuw programma dat gepresenteerd gaat worden door Irene Moors en waarin Robert en ik een grotere rol hebben. Robert bezoekt elke aflevering de bakker die de zondag ervoor de tent moest verlaten en gaat met hem of haar in de keuken aan de slag met een taart, deeg, vulling of crème die niet helemaal lukte. Verder gaan Robert en ik samen elke week op zoek naar een streekbaksel en daarnaast duik ik elke week op locatie in de achtergrond van een bepaald thema. Irene praat in de studio met twee gasten. Dit programma start op eerste kerstdag.

 

 

Als je trouwens vragen over HHB hebt, stel ze hè, ik weet niet of ik op alles antwoord kan geven, maar als het enigszins kan doe ik het graag. En heb je de HHB-app met alle weetjes, recepten en grapjes al gedownload?

 

Ik hoop je voor de buis te zien!
Heel veel kijkplezier.

 

HHB NPO1 zondag 15 december 21.35 uur

 

 

Beeld: Roland J. Reinders

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden