Bah! Dit zijn de vijf plekken in de supermarkt met de meeste bacteriën

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Bah! Dit zijn de vijf plekken in de supermarkt met de meeste bacteriën.

 

 

 

Zelfs nu overal flesjes desinfecteermiddel hangen, en iedereen z’n handen netjes wast (toch?) zijn er in elke supermarkt nog plekken waar de bacteriën groeien en broeien. Smetvrees is niet nodig, maar pas een beetje op met deze vijf smerige plekken in de super.

 

De meeste bacteriën zitten op plekken waar iedereen met z’n vingers aanzit. De handvaten van de karretjes, de mango’s en avocado’s die door iedereen even worden geknepen, menukaarten in restaurants en de knopjes van de pinautomaat: allemaal kweekbodems voor allerhande bacteriën en andere viezigheid. Uit onderzoek van de Amerikaanse GGD blijkt dat veel mensen ziek worden als ze die smerige plekken aanraken en dan met hun vingers hun ogen aanraken, of iets in hun mond stoppen. Wees gewaarschuwd, dit zijn de tien vieste plekken in de supermarkt.

 

Kassa
Denk maar aan alles wat hier voorbij komt. Veel mensen zetten hun tas op het kassameubel – en die tas heeft ook op de grond gestaan in de badkamer, of op de parkeerplaats. Niet zo fris.

 

Lopende band
Lekkend bakje kipfilet, smeltend ijs en blikjes drinken: het komt allemaal op die band terecht. En die wordt nooit echt schoongemaakt, afgezien van een snel sopje aan het einde van de werkdag. Bovendien zijn de banden gemaakt van pvc, min of meer poreus en onmogelijk om echt grondig schoon te maken. De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht wat er allemaal op die lopende band zit en vond giststammen, schimmels en verschillende bacteriën op honderd procent van de banden die ze onderzochten.

 

Pin-automaat
Contactloos betalen is een zegen, want die kleine knopjes van de pin-automaat zijn te gruwelijk om aan te raken. Af en toe zwiept een kassière er een doekje overheen, maar dat haalt natuurlijk niks uit.

 

De snijmachine
Zit in jouw supermarkt een slagerij waar vleeswaren vers worden gesneden? Of gebeurt dat in de fabriek en ligt alles voorverpakt in de schappen? Die snijmachine is een lastig apparaat om schoon te maken, en meestal gebeurt dat pas aan het einde van de dag echt grondig. Dat betekent dat op het mes en in de machine restjes van vers, rauw vlees zitten, en die blijven daar de hele dag op kamertemperatuur een beetje pruttelen. Nee, dank je wel.

 

Fruitafdeling
Je moet fruit wassen voordat het je opeet, en dat is niet alleen omdat er bestrijdingsmiddelen op de schil kunnen zitten. Nee, iedereen zit natuurlijk met z’n takken aan de appels, peren en sinaasappels. Even knijpen in een mango of ‘ie vers is, even een tros bananen vastpakken om er een banaantje vanaf te halen. En zoals gezegd: al die dingen waar veel mensen aanzitten, zijn snel vies.

 

Bron: Huffington Post

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav