Ashton Kutcher: ‘ik ben blij dat ik nog leef’

ashton kutcher auto-immuunziekte

 

Heftig nieuws over Ashton Kutcher: de acteur vertelde exclusief aan Acces Hollywood dat hij kampte met de auto-immuunziekte vasculitis.

 

 

 

Dat is een zeldzame aandoening die ontsteking in de bloedvaten veroorzaakt, waardoor de bloedstroming wordt verstoord en waardoor organen en weefsels kunnen worden beschadigd. Klinkt ernstig en dat is het ook zeker. Bij Ashton Kutcher zorgde deze ziekte er namelijk voor dat hij niet kon horen, zien of lopen. Wow.

 

De acteur is binnenkort te zien in een aflevering van Running Wild with Bear Grylls: The Challenge en sprak daarover met Access Hollywood. In deze aflevering zal hij meer de diepte in gaan als het gaat om deze aandoening en zijn ervaringen ermee, maar hij deed alvast een klein boekje open.

 

‘Ongeveer twee jaar geleden had ik deze bizarre, superzeldzame vorm van vasculitis. Het nam mijn zicht en mijn gehoor weg en mijn hele evenwicht verdween.’ Uiteindelijk duurde het ongeveer een jaar voordat hij dat allemaal weer terugkreeg.

 

‘Je waardeert dat soort dingen echt niet totdat het weg is. Totdat je denkt: ik weet niet of ik ooit nog weer ga zien, ik weet nog ik ooit weer kan gaan horen, ik weet niet of ik ooit weer zal kunnen lopen. Ik ben blij dat ik nog leef.’ Dat beaamt Bear Grylls: ‘Het is een geluk te noemen dat je nog leeft.’

 

Naar eigen zeggen laat Ashton Kutcher deze ziekte hem niet meer belemmeren. Sterker nog, hij wil er juist iets positiefs uit halen: hij grijpt alle mogelijkheden in het leven aan om als persoon te groeien.

 

‘Op het moment waarop je obstakels gaat zien als mogelijkheden die voor jou zijn weggelegd, om jou te geven wat je nodig hebt, wordt het leven pas leuk, toch? Je begint te surfen boven op je problemen in plaats van eronder gebukt te leven.’

 

De aflevering met Ashton Kutcher zal maandag te zien zijn op de Amerikaanse televisie, op National Geographic.

 

Bron: Access Hollywood

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer