Arme Queen Elizabeth

 

In plaats van rustig achterover zitten op je ouwe dag, moet je weer vol aan de bak…

 

De Britse koningin Elizabeth wordt in april 94 jaar. Dan is de term hoogbejaard toch wel op haar van toepassing, nietwaar? Maar tijd om eens lekker rustig achterover te gaan zitten om van de geraniums te genieten krijgt ze niet. Al jaren niet.

 

Ik hoor het haar nog zeggen in 1992, wat een gruwelijk jaar had ze toen achter de rug. In vaktermen een annus horribilis. In dat jaar besloten drie van haar kinderen te gaan scheiden en bovendien vloog haar Windsor Castle ook nog eens in brand. Erger kon het niet worden. Want wat is dan de overtreffende trap van horribilis?

 

Nou dat kon dus wel. 2019 was namelijk ook zo’n jaar. Horribilis maximus. Haar prins veroorzaakte vorig jaar een ongeluk. Gelukkig bleef hij zelf wonderwel ongedeerd, maar hij had wel een officiële waarschuwing van de politie en een schandaal aan de prinselijke broek hangen. Haar kleinzoons William en Harry maakten publiekelijk ruzie en on top of all that zakte haar zoon Andrew nog verder in de stinkende modder weg vanwege zijn banden met pedofiel Jeffrey Epstein en het oliedomme interview dat hij daar vervolgens over gaf.

 

En 2020 is amper begonnen of de Britse monarchie staat nu werkelijk op z’n grondvesten te schudden. En die arme koningin, het hoofd van de familie, moet de boel nu opnieuw tot bedaren zien te brengen. Wie The Crown een beetje heeft gevolgd weet dat Elizabeth niet zo snel van haar stuk te krijgen is. Maar hoe ze dit nu weer op moet lossen… Ik geef het je te doen.

 

Dus in plaats van een beetje wandelen met de hondjes op Balmoral, is het nu crisisberaad op Buckingham Palace. Ik heb echt met haar te doen. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit