Arjen Lubach komt vanavond weer terug op tv

 

En wat hebben we hem gemist.

 

De hele ‘oorlog om de latenightshows’ heb ik niet helemaal meegekregen, om eerlijk te zijn. Ik kijk gewoon wat ik leuk vind en ben niet echt bezig met de dag erna te kijken wie de strijd om de kijkcijfers heeft gewonnen. Maar nou komt vanavond wel mijn favoriet terug — en volgens mij ook de winnaar als het gaat om de kijkcijfers: Zondag met Lubach. Het elfde seizoen alweer. Knap ook wel dat Zondag met Lubach alleen maar populairder lijkt te worden sinds de eerste aflevering in 2014. Het afgelopen tiende seizoen, wat eindigde in december, vestigde zelfs een record: 1,4 miljoen mensen keken op zondagavond naar Arjen. Het hele seizoen was trouwens één groot record, want elke aflevering kwam boven de miljoen kijkers uit. Chapeau, Arjen. En wat mij betreft hartstikke terecht ook.

 

Want Zondag met Lubach krijgt het toch elke aflevering weer voor elkaar om actueel te zijn, met een scherpe en kritische blik. Absolute hoogtepunt was wat mij betreft het America First-filmpje, dat inmiddels al 27 miljoen (!) keer bekeken is op YouTube. Dat is qua aantallen natuurlijk wel echt de topper, maar ook de sketches over bijvoorbeeld Geert Wilders en de Green Happiness deden het allesbehalve slecht; die stijgen ook boven de miljoen views uit.

 

Je zou zeggen dat dit seizoen het vorige bijna nietkan overtreffen, toch? Alsnog heb ik wel goede hoop. Sowieso zit ik vanavond weer voor de buis, en dat wordt ook weer mijn vaste prik op zondag. Dat heb ik eigenlijk met weinig programma’s, dat ik dat tijdstip echt blok in m’n agenda. Zondag met Lubach, nou dat is ook absoluut míjn zondag. Met Lubach. Ik heb er weer zin in.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer