Annejet van der Zijl schreef het Boeken­week­geschenk

 

Ik houd ervan om boeken te lezen waar ik ook nog wat van opsteek. Liefst over geschiedenis met een mooi verhaal erachter. 

 

Daarom ben ik ook fan van Annejet van der Zijl. Ik vind haar echt een meesterlijke verteller. En als ik dan haar nieuwste boek te pakken heb ben ik altijd een tikkie sip als ik het na een paar uur weer uit heb. Want dan moet ik weer heel lang wachten op het volgende.

 

Want zo’n boek schrijven kost tijd. De hoofdpersonen hebben echt geleefd en Annejet wil graag het hele verhaal vertellen. Dat doet ze door te zoeken. Naar feiten of naar mensen die in de verte familie van de hoofdpersoon zijn en weer meer inhoud aan het boek kunnen geven.

 

Dan schuift ze al deze feitjes als puzzelstukjes in elkaar waardoor er een mooi verhaal ontstaat. En gelukkig is er weer zo’n nieuw verhaal, het Boekenweekgeschenk van dit jaar: Leon & Juliette, een liefdesgeschiedenis.

 

Het vertelt over het leven van een achttienjarige Nederlandse koopman uit het Zuid-Hollandse Monster die twee eeuwen geleden de oversteek maakte naar Amerika, op zoek naar een betere toekomst. Dat verhaal smaakt natuurlijk naar meer en wie kan dat beter schrijven dan Annejet?

 

Annejet groeide op in een lerarengezin, dus iets goed kunnen uitleggen heeft ze van geen vreemde. Ze noemt zichzelf een laatbloeier want voordat ze een bestsellerauteur werd was ze jarenlang werkzaam als journalist. Maar omdat ze vond dat ze niet in de wieg was gelegd voor de ‘harde journalistiek’ specialiseerde ze zich in het maken van geschreven portretten.

 

Ze schrijft graag over onderwerpen waar ze zelf nog lang niet alles van begrijpt. En ik vind dat geweldig. Ik heb zo’n beetje al haar titels gelezen en ik kan niet wachten tot ik aanstaande zaterdag het Boekenweekgeschenk in handen heb.

 

Bijkomend voordeel van dit boekje is dat ik op zondag 15 maart gratis met de trein mag reizen. Op de cover staat namelijk een QR-code waarmee ik zo door de poortjes op het station mag lopen op weg naar een leuke bestemming. Het is dus eigenlijk een treinkaartje waar een boek aan vast zit. 

 

 

Bron: boekenweek.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit