De gevoelige kant van Anna Wintour

 

Anna Wintour is even geliefd als gevreesd en invloedrijk

 

Al is het maar omdat ze als hoofdredacteur van de stijlbijbel aller stijlbijbels, de Amerikaanse Vogue, elk modehuis en elke ontwerper kan maken en breken. Wie ‘The devil wears Prada’ heeft gezien of gelezen weet dat ze daarvoor niet terugdeinst en dat ze in al die jaren als hoofdredacteur – ze werd al op haar 38ste benoemd – zelden te betrappen viel op emotionele uitspattingen. Anna houdt het liever droog en houdt gevoeligheden voor zichzelf. Totdat ze deze week een e-mail aan al haar medewerkers stuurde waarin ze zich wél van haar gevoelige kant liet zien.

 

Dit is wat Anna schreef:

 

‘Laat ik beginnen met het erkennen van jullie gevoelens en het uiten van mijn empathie naar dat wat velen van jullie al tijden hebben moeten doorstaan: verdriet, pijn en woede. Deze boodschap is met name gericht aan de zwarte medewerkers van ons team: ik kan me alleen maar voorstellen wat jullie de afgelopen dagen en weken hebben gevoeld. Maar ik weet ook dat de pijn, het geweld en de ongelijkheid, die al jaren woeden, nog steeds niet opgelost zijn. Dit probleem te erkennen én te herkennen, is iets wat al lang geleden had moeten gebeuren.’
Hoe ouder, hoe milder en wijsheid komt met de jaren, is het toch? Ik vind het haar in ieder geval hartstikke goed staan, die gevoelige snaar. Wat mij betreft mag ze hem vaker laten klinken en liever voor de emancipatiebeweging dan voor Prada, om maar eens wat te noemen.

 

Bron: AD

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans