Alles of niets voor HEMA

 

Het worden spannende dagen voor HEMA. Of nou ja, spannend… Eigenlijk wordt gewoon alles of niets. Nederland zonder HEMA, dat kan toch niet?

 

Dat wíl ik helemaal niet. Ik wil mijn hotdog nog kunnen halen, mijn rookworst, mijn tompouce! Mijn dekbedovertrek, cadeautjes voor als ik geen inspiratie heb, agenda’s, mappen, pennen, kerst- en sinterklaasversiering… Wat koop ik er eigenlijk niet?
 

En dat wil ik blijven doen. En natuurlijk lazen we al eerder dat de toekomst onzeker was, maar in mijn naïviteit dacht ik eigenlijk dat dat wel mee zou vallen… Maar dat het goedkomt is helemaal niet vanzelfsprekend. Dat hangt allemaal van komende maandag af.
 

Dan wordt er namelijk van HEMA verwacht dat ze een lening terugbetalen van 350 miljoen euro. Ik heb het niet liggen, maar ik hoop met heel m’n hart dat zij dat wel hebben. Mocht dat namelijk niet het geval zijn, dan kunnen de schuldeisers een faillissement aanvragen.
 

Het lastige is wel dat de schuldeisers dan waarschijnlijk nooit hun geld zullen zien, mochten zij voor een faillissement gaan. Hoe dan ook: maandag is de dag. D-Day. Ik ga dit weekend in ieder geval nog even langs de HEMA en ik ga alles kopen wat ik wil. Het zal een druppel op de gloeiende plaat zijn voor die 350 miljoen, maar mijn favoriete winkel moet ik toch een beetje steunen?
 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer