Beauty­salon
@home

 

Anita: Nodig een vriendin uit of ga met je dochter aan de slag (zoals ik deed). Met deze zelfgemaakte beautyproducten heb je een reuze gezellige middag.

 

Wist je dat sommige beautyartikelen heel makkelijk zelf te maken zijn? Samen met mijn dochter ging ik aan de slag om deze producten te maken. En dat was zo’n gezellig moeder- dochtermoment, een cadeautje!

 

Let op: alles is gemaakt van verse ingrediënten, je kunt ze dus niet heel lang bewaren.

 

Lipscrub

Nodig: honing, suiker

 

Meng een theelepel suiker met een theelepel vloeibare honing. Goed roeren en uitproberen. Persoonlijk vind ik meer suiker fijner, dus ik doe 1,5 keer zoveel suiker als honing. Dit mengsel kun je in de koelkast wel een paar weken bewaren.

 

Gebruik: breng aan op je lippen en maak zacht draaiende bewegingen met je vingers. Na een paar minuten voel je al dat je heerlijk zachte lippen krijgt.

 

Oogmasker

Nodig: komkommer en wattenschijfjes

 

Snijd een komkommer zo fijn mogelijk, of gebruik de keukenmachine. Voeg een klein beetje water toe en drenk de wattenschijfjes in het komkommermengsel. Laat de wattenschijfjes tien minuten weken, knijp ze uit, verpak ze daarna per twee in een plastic zakje en doe in de vriezer.

 

Gebruik: haal een zakje uit de vriezer, laat de wattenschijfjes een paar minuten op temperatuur komen en leg ze dan tien minuten op je ogen. Verfrist de ogen en vermindert de wallen.

 

Lichaamsscrub

Nodig: olijfolie, gemalen koffie, suiker

 

Meng gelijke hoeveelheden (ca. een eetlepel) olijfolie, koffie en suiker door elkaar en kijk dan of je het juist iets gladder of juist iets ruwer wilt hebben. Mijn dochter wilde juist iets meer suiker (grof) en ik eigenlijk iets meer koffie. Voor je hele lichaam heb je echt wel een paar eetlepels van de emulsie nodig, dus maak niet te weinig.

 

Gebruik: smeer je hele lichaam ermee in en spoel af onder de douche. Wrijf niet te hard waar de huid dun is, op je decolleté bijvoorbeeld. Na afloop zijn alle huidschilfers en dode huidcellen verdwenen en voelt de huid zacht aan door de olijfolie.

 

Avocadomasker voor een droge huid

Nodig: avocado, olijfolie

 

Prak een rijpe avocado fijn en voeg een beetje olijfolie toe (ongeveer 4 à 5 eetlepels), goed roeren totdat er een mooie crèmige emulsie ontstaat. Doe het mengsel in een schoon potje, pak het in en bind er een mooie strik omheen. Laat dit mengsel niet te lang staan, het liefst binnen een uur gebruiken.

 

 

Gebruik het op een gereinigd gezicht en laat het ongeveer tien minuten zitten. Spoel dan af met lauwwarm water.

Veel plezier met maken!

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs. Sfeerbeeld: Bloglovin