Ik heb m’n taille terug!

 

Anita vlogt iedere week over haar beautygeheimen. Deze week over het geheim van de hoelahoep.

 

Ken je het nog, hoelahoepen? Als kind is het me nooit gelukt om de hoepel lang hoog te houden, maar nu ik weet hoe goed het voor je lijf is, lukt het ineens wel! 

 

Zo jammer, dat, naarmate je ouder wordt, die taille een beetje verdwijnt. De laatste tijd zag ik in de sportschool steeds vaker mensen aan het hoelahoepen (Fitness hoop). Toen ik hoorde hoe goed hoelahoepen voor je lichaam is, ben ik alsnog begonnen met oefenen.

 

Dit doet de fitness hoop:

–        Je been-, bil-, buik- en rugspieren worden versterkt

–        Het verbetert de rompstabiliteit (je core)

–        Verbetert je conditie

–        Bevordert de spijsvertering

 

De eerste week vond ik het hartstikke lastig, en best pijnlijk ook, om de ‘bodyhoop’ steeds maar rond je middenrif te slingeren. En de hoepel is ook nog een keer op mijn teen gevallen, dus doe gympen aan als je gaat beginnen. Maar echt, als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, dan is het een makkie!

 

Het beste kun je beginnen met een paar minuten per dag, en dan langzaam opvoeren tot 10 minuten per dag. Na drie weken zie je al resultaat.

 

Tip: wissel de oefening af, voor mooie buikspieren, dus hoepel zowel linksom als rechtsom.

 

Deze fitness hoop is € 14,95 bij Decathlon

 

PS: Heb jij helemaal niks met sporten, sla dit dan over en lees gauw dit stuk van Caroline waarom je ook gewoon met sporten kan gaan stoppen.

 

 

 

 

 Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Witte balk met bol Anita