Amsterdamse horecazaak Venster 33 komt met eigen visie op 1,5 meter-samenleving

 

Mark Rutte riep ondernemers op om na te denken over hoe zij een anderhalve meter-samenleving voor zich zouden zien. Horecaondernemers bijvoorbeeld, hoe is die anderhalve meter afstand haalbaar in hun zaak?

 

Best een pittige taak, en flink lastig om met een goede oplossing te komen. De mannen achter Venster 33 in de Amsterdamse Pijp kwamen met een oplossing die op social media positieve reacties kreeg, en later werd opgepikt door AT5.

 

In een minuut durend filmpje legt één van de vier eigenaren, acteur Cas Jansen, uit hoe zij het voor zich zien. Natuurlijk staan alle tafeltjes op gepaste afstand (ruimte voor vier personen, maar daar gaan er uiteraard maar twee zitten), en in het midden een brede lange tafel. Hier worden de drankjes en gerechten op gezet, zodat de gasten weten dat hun bestelling klaar is.

 

Hoe ze verder weten dat de bestelling klaar is? Door een app die het leven in is geroepen, genaamd Anna-Bel. Op deze app geef je ook je bestelling door, krijg je een melding wanneer hij klaar is én hiermee betaal je ook. Ik moet eerlijk toegeven, klinkt mij best wel goed en vooral haalbaar in de oren.

 

Het is natuurlijk maar de vraag of Mark Rutte hier net zo enthousiast over is als ik en de online reacties. Dat zullen we dinsdag maar moeten afwachten… Maar horecaondernemers die zo creatief mogelijk een oplossing proberen te bedenken, dat geeft mij wel moed. Die anderhalve meter is alles behalve ideaal, maar ik moet er niet aan denken dat ik nog maanden moet doen zonder een vers getapt biertje in mijn favoriete zaak. Of klinkt dat heel verwend? Ik ben een fanatieke sponsor van de Amsterdamse horeca en ik mis het gewoon écht.

 

Fingers crossed voor positief nieuws dinsdag…

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer