Netflix komt met een heel leuke romcom: Love Wedding Repeat

 

Jaaaa, hier heb ik zin in. Eindelijk weer een fijne romcom die écht leuk is (als ik de trailer dan zo zie, hè), waar je niet al te veel bij na hoeft te denken en waarbij zelfs gelachen kan worden.

 

Seems too good to be true, maar ik heb er echt goede hoop op. Mag ook wel na mierzoete fiasco’s als The Knight Before Christmas of Falling Inn Love. Ja Netflix, je was ons nog wel wat verschuldigd.

 

En dat proberen ze nu goed te maken met Love Wedding Repeat. En dat woordje ‘Repeat’ is waar het om draait in deze film. Oké, en om het woordje ‘Wedding’ ook wel eigenlijk. De hele film speelt zich namelijk af op één dag, en dat is de trouwdag van de zus van Jack. En die gaat – zoals je waarschijnlijk al wel verwacht – niet helemaal soepel. Zijn ex komt opdagen, haar ex komt opdagen, het meisje oftewel the one that got away maakt ook haar opwachting en we zien die dag vanuit ieders perspectief.

 

Best wel stressvol voor zo’n persoon als Jack (Sam Clafin, uit The Hunger Games). Zeker als iedereen ermee dealt op een manier die mijzelf erg bekend voor komt: het op een drinken zetten. Dus her en der zwalken gasten rond, vliegt er nog even iemand van het balkon af en lijkt de hele bruiloft best wel in de soep te lopen. Wat voor ons dan weer erg goed uitkomt. De film heeft lekkere Britse humor die vaak net iets gedurfder is dan Amerikaanse romcoms. Komt ons dus ook weer erg goed uit.

 

Verder wordt de cast aangevuld met Freida Pinto (die heel mooie vrouw uit Slumdog Millionaire), Olivia Munn (natuurlijk bekend als former stijlicoon uit Amerika) en Eleanor Tomlinson (bekend als… Ja, als actrice?). Hij staat nú op Netflix, dus dit staat er op mijn planning vanavond.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer