Alweer heeft Melania Trump het gedaan

 

Nu de Republikeinen niet een enorme winst boeken tijdens de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen ligt dat volgens Donald Trump vooral aan zijn vrouw.

 

 

 

Dat ze nog steeds met hem getrouwd is verbaast vriend en vijand, want wie had niet verwacht dat ze de benen zou nemen toen The Donald de presidentsverkiezingen verloor van Joe Biden? En al helemaal toen bleek dat Trump wellicht een echte crimineel is omdat hij dozen vol met vertrouwelijke documenten uit het Witte Huis heeft meegenomen. Top secret informatie die nu in zijn Mar a Lago gewoon voor het grijpen ligt, en daarom wil het Amerikaanse ministerie van Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar hem instellen. Maar Trump weet het zeker: hij heeft niks verkeerds gedaan en het is slechts een kwestie van tijd of hij is weer POTUS (President Of The United States) en dan kan niemand hem meer wat maken.

 

Maar zover is het nog lang niet. En wie weet gaat het ook wel niet meer gebeuren, want gisteren bleek dat de overwinning van de Republikeinen in de tussentijdse verkiezingen helemaal niet zo overweldigend was als Trump voorspelde en daar is hij woest over. Een adviseur van de oud-president klaagde gisteren tegen CNN dat Trump naar iedereen schreeuwt. Zo geeft hij iedereen de schuld die hem adviseerde om Mehmet OZ te steunen, die senator wilde worden in Pennsylvania.

 

Misschien gaat er een belletje rinkelen bij die naam? ‘Dr. Oz’ werd enorm bekend door de talkshow van Oprah Winfrey waarin hij kijkers allerlei advies gaf op het gebied van gezondheid. Hij kreeg zelfs zijn eigen praatprogramma dat door miljoenen mensen werd bekeken. Dus toen hij bekendmaakte dat hij voor de Republikeinen de politiek in wilde, leek het Melania Trump wel een goed idee als Donald hem zou steunen. Want zo’n populaire man, een dokter bovendien, dat moest wel stemmen trekken. Toch?

 

Nou, dat viel nogal tegen, want Dr. Oz verloor big time van zijn Democratische tegenstander. Dat dit niet het beste advies ooit was van zijn vrouw is wel duidelijk en dus is het volgens Donald de schuld van Melania dat het zo mis ging. Maar misschien hebben de kiezers wel gewoon genoeg van het liegen en bedriegen van Trump himself en is dat de echte reden dat de Republikeinen niet de enorme winst behalen die Trump voorspelde. Hoe dan ook ligt het wat Donald Trump betreft natuurlijk altijd aan iedereen behalve aan hemzelf.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit