Alweer een seizoen Chateau Meiland? Mij niet bellen!

 

Aanstaande maandag start er een nieuw seizoen met de perikelen van de familie Meiland, maar ik geloof dat ik er wel een beetje klaar mee ben

 

 

Wat vond ik ze oergezellig toen de familie Meiland in het eerste seizoen van hun realityserie op tv waren. Ik lag regelmatig dubbel van het lachen als er weer eens wat misging met de verbouwing van het kasteel of om de hilarische uitspraken van Martin. En als ze aan het einde van een lange dag klussen gingen ‘wijnen, wijnen, wijnen’ kreeg ik spontaan trek in een glas knisperend witte Chardonnay.

 

Seizoen twee en drie vond ik net zo leuk. Ik leefde mee toen huisvriendin Caroline naar Nederland vertrok en hoopte voor Maxime dat ze een leuke man zou vinden die haar een tweede kind zou geven. Maar bij seizoen 4 en 5, toen de familie terugkeerde naar Nederland, haakte ik steeds vaker af.  Het gekrijs om alles door Martien begon me opeens mateloos te irriteren, het werd een slecht toneelstukje waar ik nauwelijks meer naar kon kijken. Hoe slaapverwekkend was het om te zien dat er zowat een hele aflevering gevuld werd met het bakken van een appeltaart.

 

Aanstaande maandag start er een nieuw seizoen met de familie en er is volgens het persbericht gelukkig weer een heleboel gebeurd om de afleveringen te vullen. Maar ik geloof dat ik er wel een beetje klaar mee ben.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het reuzeknap van de Meilandjes dat ze zo succesvol zijn geworden en dat ze daar allemaal een heleboel centjes mee verdienen. Een eigen wijnlabel, de boeken van Martien en Erica die regelrechte bestsellers werden en voor hun nieuwe B&B zullen de gasten vast ook weer in de rij staan. Maar weer een serie met meer van hetzelfde? Mij niet bellen!

 

Voor de liefhebbers die het wel nog steeds superleuk vinden: aanstaande maandag start het nieuwe (8e!) seizoen van Chateau Meiland om 20.30 uur op SBS6

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit