Als je fan was van Wham! dan wil je dit heel graag zien

 

Het was kort maar hevig, in slechts vier jaar verkochten ze miljoenen platen en lag de wereld aan hun voeten. Nu is er een fantastische docu over deze jaren van Wham!

 

 

 

 

 

Wham! was vanaf hun eerste single Wham! Rap in 1982 in een klap niet meer weg te denken uit de hitparades en boy, o boy wat waren zij een succes. George en Andrew kenden elkaar van school en waren met hun 19 jaar echt nog maar piepjong. Maar vanaf dat moment rolde het ene na het andere succesnummer van de persen. Nooit geweten dat een witte tennisbroek zo sexy kon zijn, tot George Michael er eentje aantrok in de clip van Wake me up before you gogo.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door WHAM! (@whamofficial)

 

Ik zie me nog zitten in 3 vwo bij tekenles. Van onze docent mochten we onze favoriete muziek in de klas laten horen en een van mijn klasgenoten had de Top 40 op een cassettebandje opgenomen, waar natuurlijk Careless Whisper op stond. Ik geloof dat dit nummer in dat lesuur wel zes keer opnieuw werd afgespeeld en de ene na de andere klasgenoot van wie de verkering uit was zat te huilen omdat de tekst haar zo aangreep.

 

 

Wist je trouwens dat dit nummer niet alleen door good old George Michael is bedacht? George en Andrew schreven het al toen ze nog samen op school zaten en in de bus op weg naar huis een liedje wilden maken. Deze evergreen werd een nummer-één-hit in 25 landen en was de start voor de solocarrière van George.

 

 

Wham! had maar vier jaar nodig om voor altijd een topact te zijn, het was zelfs de eerste westerse groep ooit die in China op mocht treden. Deze waanzinnige periode is vanaf 5 juli terug te zien in een heerlijke documentaire op Netflix. Niet alleen met de o zo herkenbare muziek, maar ook met nooit eerder vertoonde beelden en zeldzame en zeer openhartige interviews met deze supersterren die altijd beste vrienden bleven.

 

 

Beeld Instagram @whamofficial

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit