Als je grootste nachtmerrie waarheid wordt

 

 

 

Ik denk dat het bij iedere ouder weleens door zijn of haar gedachten flitst, dat er iets verschrikkelijks met je kind gebeurt.

 

 

Toen mijn oudste net geboren was, hoorde ik een quote van een bekende schrijver. Het kwam erop neer dat je levenslang krijgt als je vader of moeder wordt, want de rest van je leven zal je bang zijn dat je kind iets verschrikkelijks overkomt.

 

Eind december werd het drie maanden oude dochtertje van Jan Dulles, zanger van De Drie J’s, en zijn partner Caroline volkomen onverwacht ernstig ziek en overleed een dag later. Donna bleek een scheurtje in haar middenrif te hebben, wat nooit was opgemerkt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jan Dulles (@dullesofficial)

 

Hun grootste nachtmerrie werd werkelijkheid. Het is verschrikkelijk wat ouders die een kind verliezen door moeten maken. Terwijl het echte rouwen pas begint als iedereen om je heen het leven weer heeft opgepakt. De zon gaat weer op, mensen gaan weer aan het werk en de dagelijkse werkelijkheid gaat genadeloos door. En in al het donkere en verstikkende verdriet moet je leren leven met het gemis.

 

Je vraagt je af of je ooit weer kan ademen en lachen. Of er ooit weer een dag komt dat je er misschien een minuut niet aan denkt. In een interview met collega Typhoon zegt Jan daarover:

 

‘Het is moeilijk en het leven gaat gewoon verder. Er zit een heel grote bak verdriet, die de hele tijd dichtbij is. Zo moet je het een beetje zien. Tussen alle verdrietige momenten door probeer je de boel nog een beetje op te pakken. We zien vrienden en familie en hebben toch nog leuke momenten, maar we gaan het nooit meer vergeten.’

 

Ik vind het ongelofelijk krachtig van Jan dat hij zijn verhaal wilde delen en het op kan brengen om ermee naar buiten te treden. Gisteren plaatste hij een berichtje waarop hij te zien is met zijn tweejarige zoontje. Met een voorzichtige glimlach op zijn gezicht.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jan Dulles (@dullesofficial)

 

Bron: Linda.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit