Als de waterleiding bij de man hapert

 

1 op de 4 mannen van boven de 40 jaar druppelt na. Ja, mannen, soms is het leven gewoon hard en kansloos. Laat tijdig de ‘waterleiding’ (en de prostaat) checken!

 

 

Mannen vanaf 40 jaar kunnen al klachten hebben van incontinentie. Bij mannen zit de oorzaak in de blaas of prostaat. Een goedaardige vergroting van de prostaat kan het plassen lastiger maken. Hoe merk je dat dan? Een slechte, slappe straal en het langdurig nadruppelen na het plassen.

 

EEN VERGROTE PROSTAAT KAN, IN EXTREME SITUATIES, DE PLASBUIS ZODANIG DICHTKNIJPEN DAT DE BLAAS OVERVOL RAAKT. NET ALS RIVIEREN TE VEEL WATER TE VERWERKEN KRIJGEN EN OVERSTROMEN IN DE UITERWAARDEN.

 

Er ontstaat een zogenaamde ‘overloopblaas’. De overvolle blaas krijg je nauwelijks leeg. Als de druk op de blaas toeneemt, bijvoorbeeld door hoesten of het opstaan uit een stoel, raak je telkens een beetje urine kwijt. Wacht dus niet te lang en ga naar de dokter. Het is sowieso goed om frequent de prostaat te checken. Hoe eerder je problemen vaststelt, hoe beter de kans op genezing.

 

Overigens lachen wij mannen altijd over de beroemde en beruchte Tena Lady, maar er zijn dus ook broekjes en aanverwanten voor mannen van hetzelfde merk. En wat heb je nou liever: voortdurend een overvolle blaas met kans op een bezoedelde onderbroek of een afdoende bescherming?

 

TENA MEN MAAKTE ER EEN TV-SPOTJE OVER DIE TE HILARISCH IS VOOR WOORDEN. BOVENDIEN MAAKT HET MERK DUIDELIJK DAT JE JE NERGENS VOOR HOEFT TE SCHAMEN. INTEGENDEEL, KEEP CONTROL! AND BE HAPPY. ECHT EVEN KIJKEN.

 

Keep Control!

 

 

 

Martin, een op de 4 mannen met een wankele waterleiding: ‘Mijn vrouw stuurde me naar de dokter, hij onderzocht mij en heeft me getest op prostaatkanker. Negatief. Hij gaf me het advies om lichaamsbeweging en blaastraining te doen en gaf me beschermers die speciaal voor mannen ontworpen zijn. Ik heb er nu een pak van in de kast staan, en ze zijn absoluut comfortabeler dan het maandverband van mijn vrouw.

 

Ik wou dat ik had niet zo lang had gewacht om het mijn vrouw te vertellen, maar beter laat dan nooit. Het was zo’n opluchting om het haar te vertellen. Ik realiseerde me dat ik me nergens voor hoeft te schamen en dat er vele oplossingen zijn voor urineverlies.’

 

 

Door: Redactie Falder