Alles wat je altijd al hebt willen weten over Queen Elizabeth

 

Als er iemand alles weet over The Queen, dan is het haar officiële naaister wel. En laat zij nou een boek over de Britse koningin hebben geschreven. 

 

Angela Kelly, de officiële naaister van her majesty, heeft het boek niet stiekem geschreven. Ben je gek! Samen met de koningin heeft ze herinneringen opgehaald en die verwerkt in haar boek. Wat zullen ze samen gelachen hebben. Want natuurlijk gaat dat over allerlei dingen die wij, gewone stervelingen, dolgraag over The Queen willen weten.

 

Angela vertelt in haar boek The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe onder andere hoe het zit met het protocol aan het hof en over de rol van de koningin in het promotiefilmpje voor de Olympische Spelen uit 2012 waarin ze samen met James Bond speelde.  

 

Maar een van de leukste feitjes uit het boek is toch wel dat Angela de schoenen van de koningin inloopt. Ja, je leest het goed. Daar heeft de koningin zelf natuurlijk helemaal geen tijd voor. 

 

Ik zie de dames al helemaal voor me. De koningin in haar roze satijnen onderjurk op een gouden stoeltje, heur grijze haar in de krullers. En Angela die op die nieuwe schoenen een beetje door de kamer heen en weer waggelt, zodat The Queen de dag erop zorgeloos haar nieuwe stappers aan kan.  

 

Jolly good, nietwaar?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit