Allerleukst: de Comedy Wildlife Photography Awards

 

Ik heb een nieuwe favoriete wedstrijd, de Comedy Wildlife Photography Awards. Een beetje dierenliefhebber wil deze foto’s absoluut zien.

 

Nou spreekt de naam wel voor zich, maar inderdaad: een selectie van de grappigste foto’s die dit jaar gemaakt zijn van dieren. En zeker op de maandagochtend kan ik dat wel gebruiken. Want echt, van deze foto’s word je spontaan blij.

 

Aapjes in een ehh… compromitterende houding (althans, zo lijkt het, een wasbeer die vastzit, een ontzettend vrolijk olifantje (te lief). Een ‘photobomb’ van een blije giraffe. Ik ben blij dat ik niet in de jury zit, zeg. Ik had nooit kunnen kiezen welke nou het allerleukst is.

 

Maar goed, ik heb m’n best gedaan: dit zijn mijn favorieten. Wil je ze allemaal zien, en de finalisten van voorgaande jaren (ja, dat wil je), check dan de site van de awards. Enne, happy Monday hè!

 

Beeld: © Comedy Wildlife Photography Awards

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer