Roddelen op de redactie

 

Ik was alweer op de redactie van franska.nl. En weet je waar ik als kater nou moe van word?

 

Dat vrouwen het nogal vaak met elkaar hebben over het onderwerp vermoeidheid. Dat gaat hier ongeveer zo:

 

‘Wat zie jij er moe uit, zeg.’

‘Ja, ik voel me bekaf.’

‘Anders ik wel.’

 

Of zo:

‘Ben jij ook zo moe de laatste tijd?’

‘Ja, voorjaar hè.’

‘Ze zeggen dat yoga helpt.’

‘Zou kunnen. Het zit toch vooral in je hoofd, hè, die vermoeidheid.’

 

Ik weet het niet hoor, of die vermoeidheid echt in de hoofden van vrouwen zit. Misschien moeten ze anders met elkaar leren praten. Bijvoorbeeld zo:

‘Wat zie jij er uitgerust uit, zeg!’

‘Nou, jij dan! Op vakantie geweest?’

‘Nee, gewoon elke ochtend yoga!’

 

Zo’n dikke muis, dat is een beetje de Manolo Blahnik onder de muizensoorten

 
Maar er wordt hier niet alleen over vermoeidheid gepraat. Ik heb gemerkt dat wat voor ons muizen zijn schoenen zijn voor vrouwen: een gespreksonderwerp waarover je niet uitgepraat raakt, nooit. Wisten jullie dat er wel ruim tachtig muizenrassen zijn en dan tel ik de spitsmuis niet eens mee want, echt waar, dat is officieel niet eens een muis! En er zijn dikke muizen, niet dat die te veel eten, nee, die zijn gewoon dik van zichzelf, ja, zo’n dikke muis, dat is een beetje de Manolo Blahnik onder de muizensoorten. En ik kan met collega-katten uren gezellig babbelen of je muizen nou levend moet opeten of toch liever gebakken met een lekker sausje en een koel wijntje erbij, hele hevige discussies levert dat op, net als al die discussies van vrouwen over wat Zalando met al die miljoenen schoenen doet die dag in dag uit worden teruggestuurd – gooit Zalando die weg of krijgen die schoenen een snelle poetsbeurt en gaan ze weer naar de volgende vrouw die ze weer terugstuurt? Dat is nou waarin wij katten verschillen van vrouwen: wij sturen nooit muizen terug.

 
Stress, daar gaat het hier ook vaak over. Beetje geheimzinnig wel.

‘Zit je thuis nog steeds in die stresssituatie?’

‘Er komt maar geen eind aan…’

 

Het kan gaan over een op handen zijnde scheiding maar net zo goed over de Poolse schilder die per ongeluk de verkeerde kleur heeft gebruikt bij het schilderen van de keuken en nu weigert het over te doen. Er wordt ook weleens gehuild hier, als het even, héél even maar hé, heel, heel even maar niet gezellig is. De aanleiding kan een op handen zijnde scheiding zijn maar net zo goed een scheef zittende beha of een Netflix-serie die flink tegenvalt. Wij katten zijn geheimzinnig, dat is alom bekend, maar vrouwen, die kunnen er af en toe ook wat van, maar misschien ligt dat ook wel aan deze redactie.

 

Ook nog gehoord:

‘Zeg, zie je dat, Frits heeft een buikje!’

‘Nou je het zegt. Zo, Fritsje, moet jij op dieet, kleine poesiewoesie?’

Soms moet je als kater spontaan braken, in dit geval over een volle redactietafel heen.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl