Alle kerstcommercials waardoor je ooit moest huilen

 

Rond deze tijd van het jaar zijn er veel kerstcommercials te zien op de televisie. Eigenlijk is reclame iets waar ik me heel erg aan kan ergeren.

 

 

Niks is vervelender dan midden in je serie of lievelingsprogramma gestoord te worden. Maar sommige kerstcommercials hebben zo’n mooie boodschap dat ik ze graag met je deel. 

 

Familietradities zijn er om door te geven

Deze kerstcommercial van de Plus uit 2018 gaat over een gezin dat een geliefd persoon moet missen. Een lieve dochter die de familietradities voortzet. 

 

 

Edeka 

Deze reclame raakte mij. De Duitse supermarkt Edeka is er in 2015 dan ook niet voor niets viral mee gegaan. Iedereen had het erover. In het filmpje is te zien hoe een vader al zijn kinderen bij elkaar krijgt voor het kerstdiner en dit gebeurt op een bijzondere manier. 

 

 

Albert Heijn 

De Albert Heijn had in 2017 een reclame waarbij een wat oudere man zichzelf klaarstoomde voor het kerstdiner. Maar bij de voordeur bedacht hij dat hij iets was vergeten. 

 

 

Goed eten is samen eten

In de reclame van de Plus uit 2017 is te zien hoe een tienermeisje met gescheiden ouders regelt dat zij met haar beide ouders kerstavond kan vieren. En de manier waarop ze dat regelt is te lief. 

 

Apple 

Apple heeft dit jaar een reclame waarin te zien is hoe twee zusjes samen met hun ouders een lange reis afleggen naar hun opa. Hun oma is helaas overleden en daar heeft hun opa het zeker rond deze tijd van het jaar moeilijk mee, maar ze geven een prachtig cadeau met een mooi gebaar. 

 

 

Wat duidelijk terug te zien is in bovenstaande reclames, is dat niemand alleen is. De feestdagen zijn heerlijk met vrienden en familie, maar er zijn altijd geliefde personen die je op dat moment extra mist. Het is ontroerend om te zien hoe iedereen voor elkaar zorgt zodat niemand alleen is op dit soort dagen. 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers