Alle issues van Queen Elizabeth op een rij

 

Gisteren was de verjaardag van Prins Andrew en dat was, gezien alle omstandigheden, natuurlijk een beetje een dingetje. Media spreken van een ‘vernederende dag’. Dat Harry en Meghan onder de (waarschijnlijk vele) afwezigen zullen zijn, was al bekend.

 

Ten eerste ging het grootse verjaardagsdiner al niet door, op Buckingham Palace. Gezien alle schandalen rondom Andrew leek dat de Queen niet helemaal gepast. Ook hangen gewoonlijk de vlaggen buiten bij een royal birthday, maar die vlaggen waren nergens te bekennen gisteren. Tja, was wel een beetje te verwachten. Ik moet zeggen dat ik geen greintje medelijden heb met Andrew, maar die arme Queen Elizabeth… Die heeft wel behoorlijk wat aan d’r hoofd, kan ik me voorstellen.

 

Natuurlijk zijn daar alle roddels en geruchten rondom Harry, Meghan en de Queen zelf (waar we natuurlijk al véél over hebben geschreven), maar nu Harry en Meghan officieel zijn vertrokken naar Canada is het te hopen dat die storm eindelijk gaat liggen. Wel is er alweer een andere storm in aantocht, genaamd Beatrice.

 

Zij is de dochter van Andrew, en heeft zich in september verloofd met Eduardo Mapelli Mozzi. Verloving betekent bij de Britse Royals natuurlijk groot feest, en dat vond ook plaats op 18 december. Maar gezien de heisa rond haar vader stond die niet meer op de gastenlijst. Arme Beatrice, wat de mooiste dag van je leven moet worden, staat in het teken van de schandalen van je vader. Dat verlovingsfeest zag er verder uit als een prima feestje, daar niet van hoor. En ik gok dat die bruiloft net zo spectaculair wordt, op 29 mei. Maar ik vrees dat er meer over haar vader geschreven zal worden dan over haar ‘special day’. 

 

Ondertussen ligt Elizabeths kleinzoon in scheiding. En haar neefje ook, na 26 jaar. Weinig geluk in de liefde daarzo, dus. William en Kate lijken inmiddels de constante factoren voor Queen Elizabeth. En gelukkig maar. Veel heb ik niet met het Britse koningshuis, maar hoe kan je Queen Elizabeth nou níet een geweldige vrouw vinden? Het is te hopen dat alle drama om haar heen snel voorbij is.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer