Zo ziet Mays ideale dagje Scheveningen eruit

 

Er zitten veel voordelen aan uitjes in eigen land. Je vervuilt niet, of in ieder geval stukken minder, spaart lekker veel reistijd en -geld uit en je ziet je eigen land weer even door een andere bril.

 

 

 

Neem nou Den Haag en Scheveningen: het ligt gewoon AAN het strand, een unicum. En als je daar bent, dan wacht je een oceaan aan gezelligheid en móet je naar AIDA, een van de mooiste musicals die ik ooit zag.

 

Veel mensen hebben een beetje een vertekend beeld van Scheveningen, merk ik, maar het is er geweldig als je de juiste plekjes weet. Zo ziet mijn ideale dagje Scheveningen eruit.

 

1. De Scheveningse pier
Nu denk jij: vergane glorie, maar ho ho, de pier heeft een heuse glow-up gekregen. Binnen vind je er een foodhal met allemaal leuke tentjes zoals Par Hasard die volgens Barts Boekje – en die heeft er verstand van – de lekkerste frietjes van het land hebben. En hoe leuk: je kunt ook ziplinen van de pier naar de boulevard.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Par Hasard (@cafeparhasard)

 

2. Mijn lieveling: musical AIDA
Na de pier te hebben bezocht en wat te hebben gegeten ga ik het liefst naar de matinée-voorstelling. Maar als je liever overdag shopt dan kun je natuurlijk heel goed naar de voorstelling van 20:00 uur gaan. Het Scheveningse Circustheater is toch wel mijn lievelingslocatie. Ik heb er zoveel mooie musicals mogen bekijken en premières mogen bezoeken (met alle ongemakkelijke situaties die daarbij horen). Bij de laatste, AIDA, wist ik eerlijk gezegd – noem me een cultuurbarbaar – niet zo goed wat te verwachten. Ik was met mijn veertienjarige dochter en ook zij vroeg zich af of het kon evenaren met Tina Turner, die ons compleet had weggeblazen. Maar aan het einde konden we niet kiezen. Aida is zo’n liefdesverhaal dat je hart verscheurt. Een Romeo and Juliet, Westside Storiaans liefdesepos. Ze willen, het kan niet, het mag niet en het gebeurt toch, met het meest dramatische gevolg van dien. Niet voor niets won Gaia Aikman de Musical Award voor beste hoofdrol en wow, wat is ze meesterlijk in deze rol. En zij niet alleen: de dansers, het decor, de gelaagdheid van het stuk; het is fenomenaal en ook echt leuk om met kinderen (ik zou zeggen: 8 plus) te bezoeken. Parkeren kan echt naast het theater, dus als je je moeder mee wil nemen die minder ter been is, dan is dat geen probleem.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Disney’s AIDA (@aidamusicalnl)

 

3. Beachclub Naturel
Is de favoriet van een van de leukste vrouwen van Den Haag, dus geloof me. Als zij zegt dat het leuk is, dan is het er leuk. Dus na die voorstelling, drink ik hier een Aperol. Wat mijn Scheveningen-souffleur ook aanraadt is: lekker wandelen vanaf de watertoren door de duinen naar het Puntje.

 

Beachclub Zuid ligt aan andere kant van de haven aan strand Zuid. Als je toch in de haven bent, dan zou je kunnen lunchen of dineren bij Callao Cevicheria, een volgens haar op en top Peruaans restaurant in de haven.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door NATUREL (@naturel_beachclub)

 

4. Hier komt Mark Rutte (en soms neemt hij Macron mee)
Restaurant Cru is de go to van onze minister-president en hij neemt dus ook wel eens een vriendje mee zoals Emmanuel Macron. Je moet wel van vlees houden…

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door The Hague’s Finest (@thehaguesfinest)

 

5. Culinaire hemel
Harinkje happen doe je bij Het Haringhuisje en je cappuccino haal je bij Tiger Shark. Als een restaurant Appeltje Eitje heet, dan moet je daar gewoon naartoe. Verder noemt mijn Scheveningen-souffleur nog La Liguria in een oud Schevenings pandje en het nieuwe café Florian, dat volgens haar echt genoemd mag worden, want potentie. Ik weet nog niet wel restaurant ik ga kiezen, maar het wordt er sowieso een van deze.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Appeltje Eitje Den Haag (@appeltjeeitje070)

 

6. Museumpje pak je even mee
Beelden aan Zee pak je zo even mee; prachtige architectuur en beelden, zowel buiten als binnen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Museum Beelden aan Zee (@museumbaz)

 

7. Slapen
Na zo’n avond wil je vast nog even nagenieten. Barts Boekje tipt Hotel Pistache and if it’s good enough for Barts Boekje…

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hotel Pistache (@hotelpistache)

 

En nog even over AIDA: het is zo’n stuk dat je een jaar lang bij je draagt, echt.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach