AH laat zijn personeel (niet) in zijn hemd staan

 

Iemand bij Albert Heijn heeft een wel heel bijzondere manier bedacht om ervoor te zorgen dat het personeel in de nieuwe bedrijfskleding past.

 

 

‘Meten is weten’, moet een medewerker van Albert Heijn gedacht hebben toen hij zocht naar een manier om ervoor te zorgen dat het personeel in de nieuwe bedrijfskleding past die volgend jaar geïntroduceerd wordt. ‘Laten we een app ontwikkelen waarin bedrijfsmedewerkers verplicht worden om een foto van zichzelf in onderbroek of strakke sportkleding op te slaan. En via een poster sturen we deze revolutionaire manier om efficiënt en foutloos kledingmaten vast te stellen de wereld in. Jaaa, laten we dat doen!’
 

En er was niemand op het hoofdkantoor die zijn vinger opstak om te zeggen dat dit wellicht niet zo’n goed idee is? Ik vind dit zo absurd dat ik het in eerste instantie niet geloofde. Een foto in je onderbroek opsturen zodat je nieuwe uniform past. Ehm, echt waar??

 
Op verschillende momenten had Albert Heijn toch op het achterhoofd kunnen krabbelen om te bedenken dat een ouderwets meetlintje ook zo gek nog niet is. Nou, sputterde het hoofdkantoor later tegen, het was allemaal een misverstand. Want toch op basis van vrijwilligheid. Maar de fanatieke supermarktmanager in Nijmegen heeft er teveel druk op gezet. Ja, ja… Dan nog vind ik het nog steeds een gevalletje van zeer slecht bedacht.

 
Want weet jij veel wat er met die foto’s van (vooral jonge) medewerkers in ondergoed gebeurt? Ik zou me hoogst ongemakkelijk voelen als ik zou weten dat ik ergens in mijn onderbroek in een database zou staan. Nergens voor nodig ook, want er is vast wel een andere manier te bedenken om ervoor te zorgen dat het personeel in het nieuwe bedrijfstenue past. En het maakt mij echt niet uit of de caissière of vakkenvuller een uniform aan heeft dat te groot is. Lekker belangrijk…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit