Het perfecte cadeau voor hem

 

Sinterklaas- en kerstcadeaus zijn écht veel moeilijker te vinden voor mannen dan voor vrouwen. En dus dacht ik: waarom help ik je niet alvast op weg…

 

Ook al is kerst een van mijn favoriete momenten in het jaar, ik vind het ook altijd erg stressvol. Want met twee broers, een vriend (die ook nog eens op eerste kerstdag jarig is) en een vader die allemaal cadeautjes krijgen, moet ik altijd heel goed nadenken wat ze dit jaar nou weer leuk zouden vinden. Terwijl dit voor vrouwen heel makkelijk is, omdat je die altijd blij kan maken met een mooi sierraad, een kledingstuk, accessoire, fijne bath bombs, mooie schriften of andere stationary, is het bij mannen een heel ander verhaal. 

 

Want een goed mannencadeau heeft een checklist:

  1. Het eerste punt, en daarmee ook het meest belangrijke op deze checklist, is dat het functioneel is. Het cadeau moet een reden hebben. Je moet het kunnen gebruiken. 
  2. Maar als ze er al eentje hebben willen ze er niet nóg een. Want over die eerste hebben ze zelf al nagedacht, en daarmee is dat al meteen het beste wat je had kunnen kopen.
  3. Het moet er wel een beetje mooi en stijlvol uitzien. Het liefst simpel, zodat het uiterlijk niet afleidt van punt 1. 
  4. Het moet lang meegaan, want als het na een half jaar al versleten is, is het niet functioneel meer, wat conflicteert met punt 1.
  5. Moraal van het verhaal: denk bij alles wat door je handen gaat en wat je overweegt te kopen terug aan punt 1. 

 

En dat vind ik moeilijk. Want die functionaliteit, daar let ik zelf niet altijd even goed op. Zo heb ik vier verschillende paren handschoenen en koop ik er vaak na een jaar weer nieuwe bij, want dan ben ik er weer een kwijt, zijn ze versleten, of wil ik gewoon nieuwe die bij mijn nieuwe jas passen. Terwijl de mannen in mijn leven allemaal één paar handschoenen hebben die jaren meegaan, die overal bij passen, en van erg goede kwaliteit zijn. Zucht. Zie je mijn struggle? Je herkent het vast, want ook al houd ik niet van generaliseren, ik moet de man nog ontmoeten die níet zo is.

 

Dus heb ik besloten om maar vroeg te beginnen met het zoeken naar cadeaus, en ik heb al een paar pareltjes op het oog. En omdat ik weet dat er een grote kans is dat jij het elk jaar ook zo moeilijk vindt, heb ik ze even voor je opgeschreven. Graag gedaan, hoor. En trouwens, ze zijn allemaal van dezelfde winkel, van Duifhuizen namelijk. En je kan alles online bestellen. Of gewoon even naar de winkel gaan. Ben je in een keer klaar met de cadeaus voor alle mannen op je lijstje. Wel zo makkelijk, toch? Succes ermee! 

 

1. LouLou Essentiels paspoorthoes €24,95, 2. Castelijn & Beerens Mike laptophoes €119,95, 3. Aluminium paraplu €39,95, 4. Castelijn & Beerens Rien laptoptas €399,-, 5. Duifhuizen riem €34,95, 6. Samsonite portemonnee 79,-, 7. Castelijn & Beerens Verona schrijfmap €199,95, 8. Bric’s X-Bag toilettas €45,-

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn