Huize Roodeburch, Dordrecht

 

Waar het merendeel van horeca-lievend Nederland direct aan Villa Augustus denkt wanneer je Dordrecht zegt, heeft een enkeling de verborgen parel die Huis Roodenburch heet al ontdekt.

 

Huis Roodenburch Dordrecht zit verscholen in een prachtig 16de eeuws rijksmonument aan de Wijnstraat in hartje Dordrecht. Wie het gebouw aan de buitenkant ziet, heeft waarschijnlijk al een vermoeden dat het van binnen wel eens heel bijzonder kan zijn… En ja hoor, eenmaal (voor de eerste keer) binnen, worden je verwachtingen gegarandeerd overtroffen. Vanaf de straat loop je het winkeltje binnen waar je vooral biologische etenswaren en bijzondere producten vindt, veelal door de eigenaresse zelf uitgekozen. Vanuit het winkeltje loop je het kleine café binnen waar alles Italië ademt. Hier kom je voor een (uitgebreid) ontbijt, drink je een espresso of eet je een van de taarten die in de patisserie om de hoek worden gemaakt.

 

 

 

Maar loop vóóral naar boven. Daar is namelijk een licht restaurant in Art Nouveau-stijl met een prachtig hoog plafond, ruim opgezette zitplekken, veel planten en hier en daar een herinnering aan het verleden van het historische pand (achtergebleven letterbakken van de drukkerij die Huis Roodenburch ooit was bijvoorbeeld). Lunchen, borrelen, tafelen van een 3- of 4-gangenmenu of à la carte diner dineren, kan allemaal.

 

 

Alle vis, op de zalm na, komt uit de Noordzee en er wordt gewerkt met zoveel mogelijk (biologische) groenten van Nederlandse bodem. Bij mooi weer is er ook nog zitplaats in de prachtige verborgen stadstuin en vanaf oktober is de wijnkelder in het souterrain geopend.

 

Wijnstraat 153, Dordrecht, huisroodenburch.nl

 

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.