Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week vertelt Adam over de vragen die je soms moet stellen om elkaar goed te leren kennen. Nou ja… móeten. Wat leer je eigenlijk over iemand door hiernaar te vragen?

 

 

We begonnen vrij serieus, maar al snel werd het een behoorlijk melige bende. We waren het eens dat het goed is om een aantal zaken van elkaar te weten, voordat je kunt beoordelen of een relatie kans van slagen heeft. En omdat de kranten de hele week al vol stonden met negatieve berichten over leeftijdsverschil was dat het eerste wat we even wilden checken.

 

Bij meer dan tien jaar verschil is de kans groot dat de relatie gaat stranden, zo is gebleken. Dus om dat te voorkomen wordt leeftijd weer een selectie-item.

 

Ja, zoeken via een datingsite heeft natuurlijk erg weinig te maken met oogopslag, geur of iets anders wat de natuur normaal regelt. Bij Tinder gaat het voornamelijk om seks, en bij andere sites wordt het iets wetenschappelijker benaderd. Maar het heeft nog altijd weinig natuurlijks.

 

Het gaat vooral om uiterlijk en aangedragen feiten, en daarom is het zaak om die meteen maar te checken bij de eerste afspraak. Mensen willen namelijk nogal eens jokken over leeftijd, gewicht en gewoontes.

 

Moet ook wel, anders kom je nergens meer langs. Maar bij de eerste date moet je dus kijken of het allemaal wel klopt.

 

Nou zie je gewicht natuurlijk al snel, maar naar leeftijd moet je soms nog even vragen. En naar gewoontes al helemaal. Zo kan het zijn dat iemand aangeeft van goede manieren te houden, en vervolgens de hele avond zit te smakken. Dan weet je dus genoeg.

 

En bij andere dingen moet je ook nog even verder vragen. Want dat ze van lezen hield dat stond wel in haar profiel, maar dan kan het dus net zo goed om de Donald Duck gaan als om Ulysses.

 

Toch bleken wij al heel snel hetzelfde te waarderen in de boekenkast, keuken, slaapkamer, en in het leven in het algemeen. En we bleken allebei niet gelogen te hebben over gewicht, afkomst, leeftijd en diploma’s, dus begonnen we maar snel aan de onzinnige vragen.

 

Hoe hang jij de toiletrol op? Ben jij een propper of een vouwer? En meer van dat soort onzin-dingen, die in sommige bladen een heuse psychologische test kunnen opleveren.

 

En we lagen al snel in een deuk en bleken het over veel dingen eens te zijn.

 

Maar toen ze vroeg of ik de stickertjes van de bananen en de kiwi’s afhaalde, voordat ik de schillen in de groene bak gooide, schrok ik toch.

 

Daar had ik nog nooit over nagedacht.

 

Die stickertjes zijn natuurlijk van plastic en mogen daar helemaal niet in. Maar jeetje… heb jij daar weleens over nagedacht?

 

Gelukkig was het maar een grapje, maar je kunt daaraan wel goed zien hoe ver iemand gaat met het naleven van zijn principes, toch? Wij gaan het dus voorstellen om het als standaardvraag in de profielopbouw van de datingsites te zetten!

 

Al hebben wij dat niet meer nodig, want wij hebben elkaar wel gevonden, denk ik. We houden allebei van onzin.