Aanrader: GLUE Festival in Amsterdam

 

Donderdagavond kreeg ik een sneak preview van het GLUE Festival in Amsterdam. Resultaat: héél veel inspiratie om mee te nemen naar huis.

 

 

Het GLUE Festival is een driedaags ‘festival’ wat nog tot en met morgen te bezoeken is. Ik zet festival inderdaad tussen aanhalingstekens, want ten eerste is het waarschijnlijk niet het soort evenement wat je voor je ziet als je het woord ‘festival’ hoort, en ten tweede moest er natuurlijk veel rekening worden gehouden met het coronavirus. Logisch.

 

De sneak preview die ik kreeg vond plaats in het CitizenM hotel aan de Sarphatistraat. Nou moet ik zeggen dat ik altijd heel blij ben in deze hotels: toen ik in februari naar New York ging had ik ook geboekt bij CitizenM (in de Bowery, echt een aanrader!) en qua prijs, kwaliteit en locatie vind ik dit altijd het meest ideale hotel. En mijn God; die bedden. Ik ga ze even mailen welke bedden dat zijn want ik heb in tijden niet zo lekker geslapen. En dat zegt nogal wat voor iemand met slaapproblemen.

 

Vanwege corona is het GLUE Festival wat veranderd qua opzet: op verschillende locaties in Amsterdam kan je terecht voor een flinke dosis inspiratie als het aankomt op design. Kan ik zelf wel gebruiken, want ik wil al zolang m’n huis een make-over geven maar ik heb geen idéé waar te beginnen. Het CitizenM stond vol met meubels van Vitra, en ik zag er zóveel leuks tussenzitten. Ondertussen een drankje aan de bar en wat hapjes – een hele leuke avond, dus.

 

Maar dit was slechts één van de locaties van het GLUE Festival, check de site voor de volledige map en kaart. Echt een leuke tip voor als je morgen een dagje Amsterdam wil doen, een beetje struinen door de stad en hopelijk, net als ik, wat inspiratie opdoen.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer