Zin in een dagje uit? Museum én lunch voor maar €16,95

Ballerina’s, pumps of gympen… Ja, schoenen, we hebben er allemaal wel wat mee. Een heel bijzondere expositie.

 

Schoenen, je kunt er niet genoeg hebben. Voor elke outfit wil je eigenlijk wel een paar. Nu is niet iedereen stapelgek van schoenen, maar gemiddeld hebben we als vrouw toch iets van 23 paar in huis. Een aantal kekke hakjes, handige platte en alles daar tussenin. Ze moeten lekker zitten, maar dat we er soms zere voeten in krijgen, nemen we toch maar voor lief.

 

 

Meer dan honderd paar schitterende designschoenen

 

De tentoonstelling Heaven or Hell in Cube designmuseum laat de impact zien van het dragen van designschoenen. Is het een zegen of straf voor je voeten? Langs meer dan honderd paar extravagante designmodellen word je in zes thema’s door het museum geleid. Zoals je bij het thema ‘Technology First’ de stilettohak, 3D-geprinte of gebreide modellen ziet, staan er bij het thema ‘State of the Art’ indrukwekkende en architectonische hoogstandjes van designers die er niet voor schuwen om de vrouw letterlijk op een voetstuk te plaatsen.

 

Kunst aan je voeten
 

De schoenen zouden er vandaag de dag heel anders uitzien als een paar kunstenaars niet hun legendarische exemplaren hadden gemaakt. Niet alleen qua model, maar ook door het gebruik van bijzondere materialen, zoals kurk, plexiglas of zelfs porselein! Heuse kunststukjes, dus. Je ziet in deze expositie fameuze ontwerpen zoals de Two Tones van Coco Chanel en de Invisible van Ferragamo. Maar ook schoenen die gedragen werden door beroemdheden zoals Carrie in de serie Sex and the City, of de extreme high heels waar Lady Gaga mee verscheen in de video bij het nummer Marry the Night.

 

Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Jan Jansen of Vans?
 

De tentoonstelling in Cube designmuseum laat schoenen uit alle werelddelen zien. Ontwerpen van de tot de verbeelding sprekende schoenen van Jimmy Choo, Manolo Blahnik of Christian Louboutin. Maar ook van Nederlandse designers als Jan Jansen en Iris van Herpen. Iets ‘gewonere’ modellen staan er ook, denk aan de merken als Birkenstock, Havaianas, Nike, Vans of Timberland. En na het zien van al deze kunststukjes besluit jezelf: is het Heaven or Hell voor je voeten?

 

Ook naar het designmuseum?
 

Reserveer via boekingen@museumpleinlimburg.nl t/m 29 maart een entreekaartje inclusief lunch* voor de tentoonstelling Heaven or Hell in Cube designmuseum en Brasserie M in Kerkrade t.w.v. € 16,95. 

 

Alleen na reservering kun je gebruik maken van het arrangement en ter plekke aan de kassa van Cube museum afrekenen. De tentoonstelling is t/m 2 september 2018 te bezoeken. *Lunch in Brasserie M bestaat uit een kop soep met een broodje naar keuze en een kop koffie of thee óf een ‘create your own salad’ met een verse smoothie.

Maak er een gezellig dagje uit van!

 

 

 

 

Door Anneke Jansema,

Personal Travel Agent bij The Travel Company