A random act of kindness

 

Een klein, mooi gebaar kan een mens al heel goed doen. Dat ondervond Leah afgelopen week zelf, die — pardon my French — nogal een klotedag had.

 

Ze zat in de trein en kon haar tranen niet meer bedwingen. De conducteur vroeg of het wel goed ging en ze zag een man in een rij schuin tegenover haar vriendelijk naar d’r knikken. Maar goed ging het natuurlijk niet. Leah spreekt zelf van een ‘breakdown’ en tsja, die hebben we allemaal wel eens, toch?

 

Toen de vriendelijk knikkende man uit de trein stapte gaf hij haar het volgende briefje. ‘Sterkte en troost gewenst, wat er ook is. Arie.’

 

En dat zorgde meteen voor een glimlach bij Leah. ‘Toen ik het briefje las, ging ik bijna weer huilen. Ik dacht meteen aan hoe blij ik eigenlijk ben dat er nog steeds dit soort mensen zijn die iemands dag een stukje beter maken.’

 

Hoe lief is dat, en hoe weinig moeite? Ik neem deze Arie als mijn voorbeeld de aankomende tijd. Als je iets kleins kunt doen om iemands dag mooier of beter te maken, doe ik het. Zo’n random act of kindness verdient iedereen.

 

Bron: thebestsocialmedia.nl

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer