8 dingen die je herkent als je ineens gaat wandelen

 

Nu ik wandel gebeuren er opmerkelijke zaken. Zo weet ik wie waar woont, wie wel en wie niet wandelt en welke hond bij wie hoort.

 

 

Toen ik nog niet wandelde herkende ik alleen mijn eigen voordeur en auto. Maar naast al die kennis van de buurt is er meer aan de hand.

 

1. Kilometer per uur

Ik google naar hoeveel kilometer je gemiddeld in een uur kan wandelen. Op dit moment zit ik op ongeveer zes per uur, wat het wereldwijde web ziet als het tempo van een gevorderde wandelaar. Daar werd ik een beetje trots van.

 

2. Meer op Strava dan op Insta

Strava blijkt niet exclusief voor hardlopers en fietsers, maar is ook geschikt voor de wandelaar. Ik doe dit als een bezetene, want oh wee als ik iemand tegenkom en dat kletspraatje mijn gemiddelde tijd naar beneden haalt.

 

3. Ik vertoon ander shopgedrag

Ik heb gegoogeld naar hiking leggings en welk merk dan een beetje hippig is. Uuh, Fjällräven. Ook zou het kunnen dat ik op de site van Falke gekeken heb naar hikesokken met zo’n L en R erop om verwarring te voorkomen.

 

4. Een obsessieve relatie met mijn stappenteller

Ik ga onnatuurlijk om met mijn stappenteller. Vanmorgen had ik mijn zes-kilometer-rondje gewandeld en toen kwam ik thuis en zat ik volgens mijn Fitbit nog niet aan mijn 8000 stappen, terwijl het wel echt voelde als 8000 stappen en toen heb ik wandelend gebeld door de tuin heen en weer, zodat ik alsnog mijn 8000 stappen zou halen.

 

5. Uitgekeken op mijn rondje

Uhm, ik ben ook op zoek naar alternatieve wandelroutes die niet overbevolkt zijn en waar ik zo’n zes tot zeven kilometer kan maken. Om in het weekend naartoe te rijden ofzo.

 

6. It’s raining cats and dogs

Ik wandel ook in de regen. Niet dat ik sta te springen, maar ik ga wel. Ooit hoorde ik de woorden van die ene man bij het zeilen die hard lachend riep: gewoon net doen alsof het niet regent. En dat werkt, dus wandel ik nu ook in de regen.

 

7. In de vroege uurtjes

Ander opmerkelijk gedrag: ik ga ook steeds vroeger van huis om te wandelen, omdat ik de charme van de ochtend heel erg kan waarderen. Als in: hoe de zon opkomt. God, wat een zweverig gezemel.

 

8. Voor de helft afdrogen

Het is zelfs zo dat als ik gedoucht heb, ik halverwege het afdrogen mijn Fitbit weer om doe, want stel dat ik één stap zet die het ding dan niet meet. De horror is ook het opladen, want dat wil ik alleen maar doen als ik achter mijn laptop zit en niet ’s nachts, want ’s nachts meet-ie mijn slaap, zodat ik ’s morgens kan zien of ik goed en lekker en rustig heb geslapen.

 

Een tikkeltje obsessief. Toch?

Door: Redactie Amayzine.com