7x Zo houd je dat vakantiegevoel vast

 

Ik heb vanochtend alweer geklaaroverd, de hond uitgelaten en drie kinderen naar school gebracht om meteen door te stoten naar de gym.

 

En om dat voor elkaar te ‘boksen’, had ik de wekker om half zes gezet om mijn werk voor te bereiden. We staan weer in de zesde versnelling, maar ik wil dat vakantiegevoel zo graag vasthouden. Nu las ik in het Zomerboek van Psychologie wat fijne tips.

 

1.   Neem vaker pauze
Micropauzes worden ze genoemd. Na 45 minuten knallen zou je even vijf minuten het hoofd leeg moeten maken. Daan en ik rollen dan even een grijze container ons kantoor binnen en gaan dan even de boel uitkammen hier. Ik weet niet of neuropsychiaters dat zien als de perfecte besteding van een micropauze, maar wij vinden het fijn.

 

2.   Doe ook eens even niks
Ik ben hier heel slecht in. Jij vast ook. Dat je voor het stoplicht staat en dan als nog je WhatsApp gaat checken? Wáárom? Volgens Psychologie Magazine moet je loze momenten loos laten zijn. Dus gewoon even pompiedommen terwijl je op de bus wacht, naar de vogels kijken. De stoeptegels. Watdanook. Het koppelt je los van het stressniveau dat het checken van mails, apps en Insta-likes veroorzaakt.

 

3.   Slaap!
Zo lang mogelijk. Daardoor blijf je zen, kun je goed incasseren en presteren.

 

4.   Sta vroeg op
We schijnen het scherpst te zijn tussen 10:00 en 13:00 uur. En in dat ‘tijdvak’ hebben we ook het minste last van stress. Dus wil je lekker veel gedaan hebben, zorg dat je dit moment plukt en benut. Kun je daarna weer, met een goed gevoel over je daden, wat leuks gaan doen.

 

5.   Maak pauzes extra leuk
Waarom zou je niet even naar het meer vlakbij je werk fietsen om daar een duik te nemen? Doe je op vakantie toch ook? Vier de dag. Pluk de pauze.

 

6.   Zet een slaapwekker
Zo word je herinnerd aan je ‘je moet naar bed’-tijd. En zo kom je weer bij het belang van punt 3.

 

7.   Mario Biondi
Zet als je thuiskomt Mario Biondi op, mix jezelf een lekker alcoholvrij drankje of ga na het eten nog even op de fiets naar de ijssalon.

 

Liefs,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach