Op z’n Hollands

 

Dit vinden ze dus heel gek aan ons, die buitenlanders.

 

1.     

Drie zoenen geven. Alleen ons kleine landje doet mee aan deze traditie en dat kan voor behoorlijk ongemakkelijke situaties zorgen. Hang je daar nog in de lucht óf ergens anders.

 

2.     

In het buitenland feliciteren ze alleen de jarige Job of Jet, in Nederland is dit een heel ander verhaal. Kom je bij familie van de jarige? Dan moet je de hele schare langs om echt iedereen te feliciteren. En probeer dan maar eens uit te vogelen wie je wel drie kussen moet geven of waar een hand voldoende is. Lastig.

 

3.     

Van een ooievaar die pardoes door een ruit gevlogen is kijken we in Nederland niet op. Maar wij zijn wel de enigen die begrijpen wat dit betekent. De hele wereld mag het namelijk weten als er bij ons een baby-tje geboren is. En die toeristen zich maar verbazen over al die ooievaars in de tuin.

 

4.     

Gezellig. Probeer dat maar eens goed te vertalen, lukt je niet.

 

5.     

Over gezellig gesproken… Waarom wij dat gezellig 12,5 jaar getrouwd zijn vieren is de expats echt een raadsel.

 

6.     

Een maaltijdsalade is natuurlijk prima bij de lunch. Toch gaat er niets boven een goede stapel, witte boterhammen met hagelslag en speculaas. Of bruin brood met kaas, uiteraard geschaafd met de kaasschaaf. Schotel dat die tropische expats maar eens voor, gaan ze gek van kijken.

 

 

Redactie Franska.nl