6 topwijnen van de Lidl onder de 5 euro

 

Ik ben nogal een snobje: laat me een wijn proeven en ik kies sowieso de duurste.

 

Ook gisteren toen ik zes (jottem! Lievelingsdag!) wijnen mocht proeven voor Lidl. De duurste vond ik de lekkerste. Die kostte €4,69. Haha.

 

Lidl heeft weer eens iets waar we gelukkig van worden. Zes topwijnen geselecteerd door Richard Bompfield, die Master of Wine is. Dat is, zo heb ik me laten vertellen door mijn lieve collega van FavorFlav, een titel in de wijnindustrie die raakt aan een academische, zoveel moet je ervoor studeren. En er zijn er maar 300 van in de wereld. Dit om maar even aan te geven dat we hier met een expert te maken hebben. Nou, die Master of Wine heeft voor Lidl  zes wijnen uitgekozen die allemaal aan zijn strenge eisen voldeden én die niet duurder zouden zijn dan €5,-. Want Lidl blijft Lidl.

 

Ik ga ze even puntsgewijs af, waarbij ik wel begin met mijn persoonlijke favorieten.

 

 

1. Chardonnay Coonawarra, €4,69
Een topper, vol en rond maar niet te zwaar. En dan dat etiket met die koala. Ik sla hem in.

 

2. Chardonnay Colombard, €3,49
Uit de Zuid-Afrikaanse Westkaap, iets droger dan de Coonawarra, wat frisser ook en volgens de Master of Wine ook ‘verfrissend en ongecompliceerd droog’. Doen.

 

3. Chenin Blanc, €2,99
‘Correct in elk opzicht’, dat is deze wijn volgens de Master of Wine. Ik ben het met hem eens want dit is nou de wijn bij uitstek die iedereen prima vindt. Ik met mijn voorkeur voor dikkerdjes en mijn teerbeminde die meer van het droge werk houdt.

 

Dan over naar het rood.

 

1. Fairtrade Shiraz, €3,99
Wat een zalige, volle, ronde wijn vond ik dit. Brompfield zei er het volgende over: ‘Goede kleur en rijpe, sappige neus. Veel smaak, goed fruit, verwarmend, evenwichtig eikenhout, veel plezier, hete afwerking.’ Knapperend haardvuur, here we come. En ook hier weer applaus voor het olifantenetiket.

 

2. Shiraz Australië, €2,99
‘Rijk, rijp fruit, kruidig, zoet fruitig met een droge afdronk,’ volgens de deskundige. Ik zou deze zeker serveren bij een mooi stuk vlees.

 

3. Chevalier De Fauvert Pays D’oc, €2,99
Een goede, authentieke merlot die door de Master of Wine wordt bejubeld vanwege zijn ‘goede, frisse en pruimige neus’. Deze wijn is perfect als je van een wat frissere, lichtere wijn houdt en de andere twee te stevig vindt.

 

Ik weet waar ik straks naartoe ga met een lege achterbak. Dat wordt een gezellig weekend.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach