Franska X Philips

6 onverwachte voordelen van de Airfryer

 

Dat de frietjes gezonder en net zo lekker zijn uit de Airfryer, dat weten we inmiddels wel. Maar de Philips Airfryer XXL is zoveel meer dan alleen een niet-vette variant van de friteuse.

 

 

Het is het duizenddingendoekje, de grote alleskunner van je keuken. Ik zet alle voordelen-die-je-misschien-niet-verwachtte even op een rij.

 

1. Hoeft niet voor te verwarmen

Aanzetten, temperatuur intoetsen en je kunt aan de gang. Bij de oven duurt dit vrij lang en ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf vaak een tikje ongeduldig ben en het gerecht er dan toch te vroeg inschuif, met alle gevolgen van dien.

 

2. Niet alleen gezonder frituren, maar ook bakken, braden en grillen

Je kan zoveel meer dan alleen gezonder frituren. Groenten, vlees, vis, brood en ga zo nog maar even door.

 

 

3. Warmhoudfunctie

Is het gerecht klaar maar laten je tafelgenoten nog even op zich wachten? Geen enkel probleem: de Philips Airfryer XXLheeft een warmhoudfunctie van wel dertig minuten lang.

 

4. Geen gedoe met frituurvet vervangen

Als ik érgens een hekel aan heb, dan is het wel aan het verversen van frituurvet. Het oude vet netjes afvoeren bij het grofvuil, het apparaat schoonmaken, je hele huis dat stinkt… Daar heb je bij de Airfryer allemaal geen last van.

 

 

5. De temperatuurindicatie

Ik hoop dat jij het ook hebt en ik hier niet alleen in sta, maar ik kan soms oprecht slecht de bereidingswijze op de verpakking lezen. Is de leeftijd, ik weet het. Heel erg niet sexy, maar ik kan het ook niet beter maken. Soms zie ik dus niet op welke temperatuur iets gebakken moet worden. Geen probleem met de Airfryer XXL met Smart Sensing-technologie van Philips, want daarbij kies ik één van de smart chef programma’s (bijvoorbeeld kippetje, frietjes of vis) en doet de Airfryer het denkwerk en stelt hij automatisch de ideale temperatuur en tijd voor je in.

 

6. Makkelijk schoon te maken

Bij sommige apparaten houd ik mijn hart vast of het allemaal wel goed schoon te maken is, bij de Airfryer kun je alle verwijderbare elementen goed losmaken en zo in de vaatwasser schuiven. Het fonkelschone apparaat kan vervolgens zo in de kelderkast of waar je hem ook wilt hebben. Ideaal ook als je niet zo groot woont, want die hele oven kun je wegdoen.

 

En je kunt zoveel met de Airfryer. Hier vind je vijf verrassende gerechten uit de Airfryer. En dan als toetje nog wat Airfryer-handigheidjes (wist je dat je er een biefstuk in kan bakken? En een brood?).

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach