5x superleuk om dit weekend te doen

(plus: 1x nú kaartjes kopen!)

 

Van slenteren op een herfstfair in een kasteel tot samen appels plukken: dit zijn de leukste uitjes voor dit weekend! Plus een supertip voor volgend weekend – en daarvoor kun je het beste NU kaartjes kopen. Want dat is vast snel uitverkocht.

 

 

Kunst Wageningen – zaterdag 16 en zondag 17 september

Voor de kunstliefhebbers is er dit weekend een tweedaagse kunstbeurs, die je niet wilt missen.

Maar liefst 48 kunstenaars tonen hun kunst in Theater Junushoff in Wageningen. Van schilderijen tot glaswerk. Tijdens dit evenement zijn de kunstenaars zelf aanwezig om hun verhaal te vertellen, waardoor het een uniek uitje is.

 

 

 

Fruitcorso Tiel – zaterdag 16 september

Fruit eten? Nee, fruit zien! In het centrum van Tiel is op zaterdag 16 september de jaarlijkse fruitcorso te zien en dat zijn echt niet de eerste beste, het is vakwerk. In de stoet zijn er praalwagens van allerlei groente- en fruitsoorten te zien. Van appels en druiven tot zaden en paprika’s. Dit jaar zijn er veertien wagens én nog zes jeugdwagens. Naast de stoet is er een tentoonstelling, zijn er gezellige terrassen en kun je lekker eten op het foodtruckfestival.
Hier zie je het volledige schema en veel plezier!

 

 

Landelijkse appelplukdag – zaterdag 16 september

Je hoeft echt niet altijd grof geld te betalen om een leuke dag te hebben. Aanstaande zaterdag kun je namelijk helemaal voor niks naar de landelijke appelplukdag. In ontzettend veel boomgaarden door het hele land is er van alles te beleven, veel lekkers te snoepen, en je betaalt alleen voor wat je plukt. Klinkt leuk toch? Hier zie je waar je terecht kunt.

 

 

Herfstfair kasteel Rosendael – zondag 17 september

Over ruim een week is de astronomische herfst er alweer… En je kunt alvast wennen aan dat idee tijdens de uitgebreide herfstfair in kasteel Rosendael. Want wat is er nou leuker dan doorbrengen op zo’n mooie locatie in Rozendaal, en tegelijkertijd lekker snuffelen tussen brocante, landelijke woonaccessoires en antiek? Kortom: lekker shoppen op de herfstfair, terwijl je ook geniet van de omgeving, de livemuziek en happen. Op naar Rozendaal!

 

 

 

Hip & handgemaakt Wageningen – zaterdag 16 september

Laat jezelf verrassen en inspireren door allemaal unieke spulletjes die hip en handgemaakt zijn. Dat kan op (hoe kan het ook anders?) op het evenement Puur Hip en Handgemaakt, dat dit jaar door heel Nederland trekt. Aanstaande zaterdag strijken de leuke producten neer in het Fletcher Hotel ‘De Wageningse berg’ in Wageningen. Een dagje winkelen én d’r tussenuit, dus.
Kijk hier voor meer informatie

 

EXTRA TIP

Drive-in-cinema Hilversum – donderdag 21 t/m zaterdag 23 september

Weet je nog? Die heerlijke scène uit ‘Grease, waarin John en Olivia gearmd in een auto naar een film kijken onder de sterrenhemel? Nou, wij hebben nieuws… Jij kan dat nu ook! Een drive-in-bioscoop in Hilversum staat op de planning voor volgende week. En we denken dat de kaarten zó zijn uitverkocht dus wilden we dit snel met je delen. Welke films er te zien zijn? ‘Journey to the mother’, ‘Sing Song’ en ‘Grease’. Allemaal op een groot led-scherm op parkeerdek A van het mediapark. En niet te missen… foodtrucks en rollerskatende serveersters voor dé ultieme beleving.
Kijk hier voor meer informatie.

 

Door Meagan Suares