Op deze camping wil je dus niet zitten

 

Sonja: Voor mij is het echt een sport geworden. Ieder jaar in september begint mijn zoektocht naar de ultieme camping voor de volgende zomer. En dat is niet makkelijk. De zoektocht van 61% van de Nederlanders naar de allerleukste camping duurt soms bijna net zo lang als de vakantie zelf: zo’n tien dagen(!).

 

 

De ultieme camping is voor mij een mix tussen natuur (zo’n fijne plek tussen de bomen met uitzicht op de bergtoppen, ja graag!), goed sanitair (Zoover heeft op alle toiletten gezeten en vertelt mij waar ik moet zijn), ruime plekken (geen hutje mutje, ik woon al in een rijtjeshuis dus op vakantie graag een beetje meer space, vanaf 100m2), een goed zwembad (nee geen waterparken, de horror), max 200 plaatsen (kunnen de kids de tent gemakkelijk terugvinden), 3 tot 4 sterren (geen 5 sterren resorts voor ons), een leuk watertje in de buurt waar de kids kunnen rommelen met een vangnet en een rubber bootje en een, voor zover mogelijk, zonnig klimaat wat bij ons inhoudt alles vanaf Bordeaux naar beneden.

 

Omdat wij nooit 2x naar dezelfde camping gaan, deel ik graag met jullie afgelopen succesnummers. En dat is wat waard hoor, er zijn vrienden die een moord doen voor dit lijstje…

 

1.     Ardeche, Camping Coudoulets. Deze staat met stip op 1 bij ons, het is alweer wat jaren geleden en waarschijnlijk inmiddels een stukje uitgebreider maar de sfeer is top en het sanitair ben ik nooit schoner tegengekomen.

 

2.     Cevennes, Camping Beau Rivage. Misschien zou deze op 1 moeten staan, qua look & feel sowieso. De plekken zijn ruim en je staat onder prachtige grote eiken, wat geen overbodige luxe is want het kan heet worden in dit gebied.

 

3.     Dordogne, Camping Le Clou. Het weer is hier iets onstuimiger maar de camping is heel knus met een fijn terras bij het zwembad. Heerlijk onder de bomen, gerund door een Nederlands gezin.

 

4.     Ile de France, Huttopia. Prachtig concept waar de natuur de basis is met als bonus dat deze camping in Parijs ligt. Deze plek wordt vaak als tussenstop gebruikt, de ambiance is prachtig en de trein brengt je binnen een kwartiertje onder de Eiffeltoren.

 

5.    Haute Alpes, Camping des 2 soleils. Oelala! Geen camping met mooiere uitzichten dan hier. De plekken zijn gigantisch en de omgeving staat op nr. 1 bij ons

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

witte-balk-met-bol-sonja