5 make-up-tips om grijze lokken te laten stralen!

 

Anita: Grijs worden betekent eigenlijk dat het pigment uit je haar verdwijnt. Ook het pigment in je huid vermindert. Zet een puber naast een bejaarde dan zie je het verschil zowel in haarkleur als in huidskleur. Dit is een volkomen natuurlijk proces en hoort bij ouder worden. Wel is het slim om te kijken of de make-up die je gebruikt nog steeds past bij je veranderende uiterlijk.

 

Foundation
De functie van foundation is om je huid er egaal en gezond uit te laten zien. Het beste kun je een foundation bij daglicht testen. Het liefste op de wang bij de kaaklijn, dan weet je direct of de foundation mooi overloopt naar je natuurlijke huidskleur. Kies dus geen foundation om er wat bruiner, rozer of witter uit te zien. Wel is het zo dat je in de winter vaak een tintje lichter nodig hebt dan in de zomer. Als je grijs bent dan vallen je wallen ook meer op; een concealer kan het blauw van de wal neutraliseren. Kies de concealer een fractie lichter dan je foundation. Een gelige concealer kan het blauw van de wal neutraliseren. Wil je graag een iets bruinere tint in je gezicht, probeer dan eens een druppel vloeibare bronzer te vermengen in je foundation.

 

Blush
De blush is belangrijk als je grijs haar hebt! Het geeft je gezicht direct een frisse kleur en daardoor lijk je jaren jonger. Kies voor een zachte tint, bijvoorbeeld zachtroze of perziktinten. Breng de blush aan op de koontjes van je wangen. Als je voor de spiegel staat en je gaat grijnzen dan komen je koontjes het meeste naar buiten, precies daar breng je de blush aan. Als je wat ouder bent kies dan voor een crèmige blush; poederblush gaat sneller in de lijntjes zitten.
Pas op met highlighters. Het kan op zich wel bij een wat oudere huid, maar je moet er behoorlijk bedreven in zijn, dus ik zeg: doe het niet. Als je het niet perfect doet dan benadrukt een highlighter de structuur van je huid en lijk je ouder in plaats van jonger.
 

Wenkbrauwen
Grijs of niet, de wenkbrauwen moeten weer duidelijk aanwezig zijn. Een wenkbrauw geeft expressie aan je gezicht,

en je zal zien: als je grijs wordt dan wordt ook de wenkbrauw wat kleurlozer. De kleur van je wenkbrauwen mag best een koele ondertoon hebben zodat ie matcht bij grijs haar. Je kunt ook voor een wat donkerder kleur kiezen zodat de wenkbrauw echt de eye-catcher van je gezicht wordt.
Voor een goede wenkbrauw vorm kun je deze vlog bekijken.
 

Ogen
Om je gezicht te laten spreken mag je de ogen best wat donkerder aanzetten. Kies voor een warme, grijze tint of voor een warmbruine tint voor de buitenzijde van je oog en kies een lichte kleur voor de binnenkant van je oog. Gebruik een oogpotlood als eyeliner voor de bovenzijde van je ooglid en eventueel een heel klein beetje voor de onderzijde van het oog. De gouden regel is tachtig procent van de make-up boven het oog, twintig procent onder het oog.

 

Lippen
Kies je voor donkere ogen, combineer dit dan met een zachte lipstickkleur of andersom. Als je grijs bent staan felle kleuren erg mooi. Je kunt dus heel goed voor een knalroze lipstick gaan. Kies voor frisse of warme kleuren, die laten je gezicht spreken. Gebruik geen koele blauwachtige tinten voor de lippen, die maken grauw en laten je lippen nog smaller lijken. Een lipgloss doet niet veel meer voor je, kies liever een lipstick in de kleur van je lippen. In een lipstick zit meer pigment dus dan krijg je vanzelf ook meer kleur op de lippen.

 

Tip:
Qua kleding laten felle kleuren zoals turquoise, kobalt, oranje, knalroze et cetera je grijze haar mooi oplichten, zodat je jaren jonger lijkt.

 

Een greep uit mijn favoriete producten:

 

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars