Perfecte wenkbrauwen in een hand­omdraai

 

Wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht. Als je ouder wordt verdwijnt de kleur uit je wenkbrauwen. Met een paar makkelijke trucs, geleerd van Tonya Crooks, maak je weer prachtige wenkbrauwen.

 

 

Tegenwoordig zijn de wenkbrauwen zo’n beetje het belangrijkste in je gezicht. Uitgesproken wenkbrauwen zijn een schoonheidsideaal: hoe breder de wenkbrauw hoe mooier. Zelfs jonge meiden maken hun wenkbrauwen al dikker en donkerder.

 

Anita: Ooit was de lippenstift het belangrijkste beauty-artikel; gekleurde lippen fleurden direct je hele gezicht op. Nu heeft de wenkbrauw die functie een beetje overgenomen. Met een paar goede wenkbrauwen lijk je direct jaren jonger. De wenkbrauwen geven vorm en uitdrukking aan je gezicht.  Vorige week sprak ik met Tonya Crooks, zij is in Amerika een beroemde visagiste en verzorgt de wenkbrauwen van veel Hollywoodsterren. Zij liet mij zien hoe makkelijk het is om zelf je wenkbrauwen bij te tekenen en in te kleuren.

 

Ik laat je zien hoe je de twee punten bepaalt waar de wenkbrauw begint en waar die eindigt. Daarna teken je de onder- en bovenlijn en klaar is kees.

 

Belangrijkste is een goed wenkbrauwpotlood en een puntenslijper, zodat je altijd met een scherpe punt kan tekenen.

 

 

Dit zijn de artikelen die ik gebruik bij het creëren van de perfecte wenkbrauw:

  1. Skinny eyebrow pencil, The Browgal € 23
  2. Wenkbrauwborstel om de wenkbrauwen te borstelen en, als je een fout maakt, te corrigeren. H&M € 4,99
  3. Potje Vaseline om de wenkbrauwen de hele dag in vorm te houden. Vaseline € 9

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars