5 celebs met een onverwacht hoog IQ

 

Kijk, dat Jodie Foster (132), Nicole Kidman (zelfde) en Ashton Kutcher (160! De man heeft dezelfde hersencapaciteit als Stephen Hawking) tot de slimmeren der aarde behoren, verbaast ons niet.

 

 

Maar er zijn celebs die we in een ander vakje hadden geplaatst waar het IQ betreft. Een lijstje. Omdat ze leuk zijn.

 

1. Lisa Kudrow oftewel Phoebe Buffay van Friends)
Phoebe ‘They-don’t-know-that-we-know’, ‘They-know-we-know en ‘I-wish-I-could-but-I-don’t-want-to’ staat niet bekend als het meest intelligente personage uit de tv-geschiedenis. Hoe lullig ook, dat vertaal je meteen door naar de actrice zelf. Dom van ons, want Lisa Kudrow tikt lachend de 154 aan op de IQ-meter. Ze studeerde af aan het Vassar College in de staat Poughkeepsie (oh, die naam, ik moest meteen even naar dit fragment uit de eerste SATC-film waarin Charlotte in haar broek ‘poughkeepsiet’ en echt, de tranen rollen over mijn wangen) en deed onderzoek naar het vaak voorkomen van clusterhoofdpijn bij linkshandigen. Ik bedoel maar.

 

2. Shakira
Ik denk bij Shakira vooral aan veel heupbewegingen en kleine geitgeluidjes die wij nog weleens willen imiteren door bij de ander op de rug te kloppen terwijl diegene aan het zingen is. Maar ik moet een potje in de hoek staan en strafregels schrijven, want Shakira heeft een IQ van 140 en spreekt naast Engels, Spaans en Portugees ook nog eens vloeiend Frans, Italiaans, Arabisch en Catalaans.

 

3. Arnold Schwarzenegger
Sommige mensen koppelen teveel spiermassa enerzijds aan een hiaat in de hersenen anderzijds. Maar dat denken dus alleen de dommen, want onze Schwarzie heeft heus gestudeerd aan de universiteit van Wisconsin en heeft een IQ van 135.

 

4. Steve Martin
Onze doldwaze grappenmaker heeft ook gewoon filosofie gestudeerd en overwoog nog even serieus om professor te worden. Al had hij het academische leven vast opgefleurd met zijn grappen en grollen, ik ben toch blij dat hij voor een filmcarrière heeft gekozen.

 

5. Madonna
Ach ja, dat hadden we eigenlijk heus wel verwacht. 140 is haar IQ.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach