5 banen waar je meer dan 5k per maand mee verdient

 

Werk. De één ziet het als moetje waarvoor je elke ochtend in dezelfde file op de Ring moet staan, de ander springt uit bed van geluk, begint metéén en stopt het liefst pas op dag drie van de vakantie.

 

 

Wat het ook is, het is wel zo leuk als je er nog een stuivertje aan overhoudt.

 

Allereerst moet je het werk dat je doet natuurlijk wel een beetje leuk vinden. Dit schijnt nogal een millennialopvatting te zijn, maar hoe lullig is het als je (meer dan) 40 uur per week iets doet wat je maar zozo vindt? Wat mij betreft gaat hier de tachtig-twintigverhouding op, want administratie is nou eenmaal saai (sorry) en moet ook gewoon gebeuren. Ten tweede maakt geld natuurlijk niet gelukkig, maar het is wel verrekte handig. Als je het één dan ook nog met het ander combineert, dan heb je het goed geregeld voor jezelf. Maar wat zijn nou die banen waar je flink mee beurt?

 

5. Dermatoloog
Laten we vooropstellen dat er zéker beroepen zijn binnen de zorg waar goed mee te verdienen valt. Zo haalt een neurochirurg met gemak minimaal 5.000 tot 10.000 euro per maand op. Maar vlak de dermatoloog niet uit, want deze deskundige zit in dezelfde salarisschaal als de chirurg. Alles weten van het grootste menselijke orgaan loont dus.

 

4. Accountant
Het is even plussen en minnen en in het begin is het zeker niet meteen cashen, maar als je de rekensom van de accountant onder controle hebt dan is dat gunstig. Als accountant kan het maandsalaris zelfs oplopen tot €13.500.

 

3. CCO
De tweede C staat niet voor niks voor commercieel, en dat is te zien op de salarisstrook. Met het beroep van commercieel directeur haal je een bedrag van 5.300 tot 16.000 euro binnen. Moet je natuurlijk wel zorgen dat het bedrijf genoeg ophaalt om jou van te betalen.

 

2. Piloot
Het besturen van zo’n kist levert een flink zakcentje op en dat is maar goed ook. Piloten starten namelijk meestal de carrière met een gigantische studieschuld. Een piloot in opleiding moet zo’n 90k schokken om de papieren te halen. Daar krijg je trouwens wel echt lekker veel voor terug, want een piloot verdient per maand (afhankelijk van de ervaring) tussen de 9.300 en 16.500 euro.

 

1. Onderzoeker klinische chemie
Kort door de bocht gezegd doe je als onderzoeker in de klinische chemie onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. Je werkt meestal in het ziekenhuislaboratorium. Bij deze baan heb je een riant salaris van 15.000 tot 20.000 euro, maar daar komt flink wat studie en verantwoordelijkheid bij kijken.

 

Verder zou je ook nog een functie als burgemeester, advocaat en psychiater in de verslavingszorg kunnen overwegen. Met deze beroepen haal je ook een aardig zakcentje op, mits je lekker hoog inzet bij de onderhandeling natuurlijk. En wel even onthouden: je leeft niet om te werken, maar je werkt om te leven.

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans